suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tampereen kaupunki

Ehkäisevä päihdetyö

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Ehkäisevä päihdetyö pyrkii ehkäisemään ja vähentämään alkoholista, huumeista, tupakkatuotteista ja rahapeleistä aiheutuvia haittoja. Tavoitteena on vähentää päihteiden kysyntää, saatavuutta, tarjontaa ja päihdehaittoja sekä edistää terveyttä, turvallisuutta ja hyvinvointia.

Ehkäisevä päihdetyö on osa kunnan lakisääteistä hyvinvoinnin ja terveyden edistämistä ja se perustuu mm. ehkäisevän päihdetyön lakiin, alkoholilakiin ja tupakkalakiin.

Lasten ja nuorten palveluissa työskentelevä erityisohjaaja tekee ehkäisevää päihdetyötä yhteistyössä toimialueensa muiden ammattilaisten kanssa mm. tarjoamalla päihdeaiheista koulutusta ja tukea ammattihenkilöstölle esim. päiväkodeissa sekä auttamalla kouluja ja oppilaitoksia päihdekasvatusohjelmien päivityksessä.

Toimi näin

Saat palvelusta lisää tietoa ehkäisevän päihdetyön verkkosivuilta.

Tausta ja lainsäädäntö

Ehkäisevän päihdetyön tarkoituksena on ehkäistä ja vähentää alkoholin, huumeiden, tupakan ja lääkeaineiden käytön haittoja. Samalla kohennetaan asukkaiden terveyttä, hyvinvointia ja turvallisuutta. Ehkäisevää päihdetyötä on myös esimerkiksi rahapeliriippuvuutta ja muita riippuvuuksia koskeva neuvonta.

Kunnat, yhdistykset, yritykset, poliisi ja muut valtion viranomaiset tekevät ehkäisevää päihdetyötä yhteistyönä.

Ehkäisevässä päihdetyössä kiinnitetään huomiota myös muille kuin päihteiden käyttäjille aiheutuviin haittoihin.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTampereen kaupunki
Palvelusta vastaaTampereen kaupunki
Alue Orivesi, Tampere
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Tampereen kaupunki
Päivitetty: 8.12.2021