suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Parkanon kaupunki

Ehkäisevä päihdetyö

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Ehkäisevällä päihdetyöllä pyritään vaikuttamaan muun muassa terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen, päihteiden saatavuuden vähentämiseen, päihteitä koskeviin tietoihin ja asenteisiin, päihteiden käyttötapoihin, päihteiden ongelmakäyttöä synnyttäviin olosuhteisiin sekä päihteiden käyttöä tukevaan kulttuuriin. Ehkäisevässä päihdetyössä keskeistä on päihteidenkäytön vastainen yhteistyö eri toimijoide ...

Toimi näin

Tausta ja lainsäädäntö

Ehkäisevän päihdetyön tarkoituksena on ehkäistä ja vähentää alkoholin, huumeiden, tupakka- ja nikotiinituotteiden sekä muiden päihtymiseen käytettävien aineiden käyttöä ja haittoja, joita niiden käyttö aiheuttaa käyttäjälle ja tämän läheisille. Ehkäisevä päihdetyö koskee myös rahapelaamista. Tavoitteena on edistää terveyttä, turvallisuutta ja hyvinvointia.

Ehkäisevää päihdetyötä on esimerkiksi päihteiden käytön ja rahapelaamisen varhainen puheeksiotto, ongelmakäytön tunnistaminen ja tuen pariin ohjaaminen.

Hyvinvointialueet, kunnat, yhdistykset, yritykset, poliisi ja muut valtion viranomaiset tekevät ehkäisevää päihdetyötä yhteistyönä.

Palvelun toteuttaa

Parkanon kaupunki

Palvelusta vastaa

Parkanon kaupunki
Tekstistä vastaa: Parkanon kaupunki
Päivitetty: 20.10.2022