suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Oulun kaupunki

Ehkäisevä päihdetyö

  • Palvelu
  • Oulu
  • Julkinen palvelu

Ehkäisevää päihdetyötä kaupunki tekee Pakka (paikallinen alkoholi-, tupakka- ja rahapelipolitiikka) -toimintamallin mukaisesti koko yhteisön voimin.

Voit olla omalta osaltasi mukana ehkäisevän päihdetyön toteuttamisessa. Vastuullisena kuntalaisena ja elinkeinon harjoittajana voit tukea alaikäisten raittiutta ja vähentää päihdehaittoja omalla asuinalueellasi.

Oman asuinalueesi vähittäismyyntipis ...

Toimi näin

Voit osallistua 28 päivää ilman -ryhmätoimintaan verkossa linkistä: "28 päivää ilman".

Katso lisätietoja Pakka (paikallinen alkoholi-, tupakka- ja rahapelipolitiikka) -toimintamallista linkistä "Verkko-Pakka".

Kysy lisätietoja ennaltaehkäisevästä päihdetyöstä ehkäisevän päihdetyön koordinaattorilta.

Tausta ja lainsäädäntö

Ehkäisevän päihdetyön tarkoituksena on ehkäistä ja vähentää alkoholin, huumeiden, tupakka- ja nikotiinituotteiden sekä muiden päihtymiseen käytettävien aineiden käyttöä ja haittoja, joita niiden käyttö aiheuttaa käyttäjälle ja tämän läheisille. Ehkäisevä päihdetyö koskee myös rahapelaamista. Tavoitteena on edistää terveyttä, turvallisuutta ja hyvinvointia.

Ehkäisevää päihdetyötä on esimerkiksi päihteiden käytön ja rahapelaamisen varhainen puheeksiotto, ongelmakäytön tunnistaminen ja tuen pariin ohjaaminen.

Hyvinvointialueet, kunnat, yhdistykset, yritykset, poliisi ja muut valtion viranomaiset tekevät ehkäisevää päihdetyötä yhteistyönä.

Laki ehkäisevän päihdetyön järjestämisestä 523/2015

Palvelun toteuttaa

Oulun kaupunki

Palvelusta vastaa

Oulun kaupunki
Tekstistä vastaa: Oulun kaupunki
Päivitetty: 19.12.2022