suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Laukaan kunta

Ehkäisevä päihdetyö

  • Palvelu
  • Laukaa
  • Julkinen palvelu

Laukaan kunta järjestää ehkäisevää päihdetyötä. Sen tarkoituksena on vähentää alkoholin, huumeiden, tupakan ja lääkeaineiden väärinkäytön haittoja ja samalla kohentaa asukkaiden terveyttä, hyvinvointia ja turvallisuutta. Ehkäisevää päihdetyötä on myös esimerkiksi rahapeliriippuvuutta ja muita elämää vaikeuttavia riippuvuuksia koskeva neuvonta.

Ehkäisevästä päihdetyöstä vastaa Laukaan kunnan sosi ...

Toimi näin

Ehkäisevästä päihdetyöstä vastaa Laukaan kunnan sosiaalitoimi. Palvelua tarjotaan kaikille kuntalaisille.

Ehkäisevään päihdetyöhön liittyvissä asioissa voit ottaa puhelimitse yhteyttä sosiaaliohjaajiin tai asioida Laukaan kunnan sosiaalitoimistossa.

Tausta ja lainsäädäntö

Ehkäisevän päihdetyön tarkoituksena on ehkäistä ja vähentää alkoholin, huumeiden, tupakka- ja nikotiinituotteiden sekä muiden päihtymiseen käytettävien aineiden käyttöä ja haittoja, joita niiden käyttö aiheuttaa käyttäjälle ja tämän läheisille. Ehkäisevä päihdetyö koskee myös rahapelaamista. Tavoitteena on edistää terveyttä, turvallisuutta ja hyvinvointia.

Ehkäisevää päihdetyötä on esimerkiksi päihteiden käytön ja rahapelaamisen varhainen puheeksiotto, ongelmakäytön tunnistaminen ja tuen pariin ohjaaminen.

Hyvinvointialueet, kunnat, yhdistykset, yritykset, poliisi ja muut valtion viranomaiset tekevät ehkäisevää päihdetyötä yhteistyönä.

Palvelun toteuttaa

Laukaan kunta

Palvelusta vastaa

Laukaan kunta
Tekstistä vastaa: Laukaan kunta
Päivitetty: 20.10.2022