suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kangasalan kaupunki

Ehkäisevä päihdetyö

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Ehkäisevän päihdetyön tarkoituksena on vähentää alkoholin, huumeiden ja lääkeaineiden väärinkäytön haittoja. Kaupungin palvelut, kuten sosiaali- ja terveystoimi sekä koulu- ja nuorisotoimi ovat avainasemassa päihteiden käytön ehkäisyssä ja varhaisessa puuttumisessa.

Kangasalla ja Pälkäneellä on yhteinen ehkäisevän päihdetyön työryhmä, jossa on eri viranomaistahojen, kuten sosiaali- ja terveystoimen, koulu- ja nuorisotoimen, seurakunnan ja poliisin edustus. Ehkäisevän päihdetyön työryhmä pyrkii ehkäisemään erityisesti lasten ja nuorten päihteiden käyttöä ja järjestämään koulutusta päihdeasioissa.

Toimi näin

Ehkäisevään päihdetyöhön liittyvissä asioissa yhteyttä voi ottaa aikuispoliklinikan numeroon tai PILKE-yksikköön, josta osataan ohjata asiassa eteenpäin.

Kenelle ja millä ehdoin

Kaupungin palvelut, kuten sosiaali- ja terveystoimi sekä koulu- ja nuorisotoimi ovat avainasemassa päihteiden käytön ehkäisyssä ja varhaisessa puuttumisessa.

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Ehkäisevän päihdetyön tarkoituksena on ehkäistä ja vähentää alkoholin, huumeiden, tupakan ja lääkeaineiden käytön haittoja. Samalla kohennetaan asukkaiden terveyttä, hyvinvointia ja turvallisuutta. Ehkäisevää päihdetyötä on myös esimerkiksi rahapeliriippuvuutta ja muita riippuvuuksia koskeva neuvonta.

Kunnat, yhdistykset, yritykset, poliisi ja muut valtion viranomaiset tekevät ehkäisevää päihdetyötä yhteistyönä.

Ehkäisevässä päihdetyössä kiinnitetään huomiota myös muille kuin päihteiden käyttäjille aiheutuviin haittoihin.

Laki ehkäisevän päihdetyön järjestämisestä

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKangasalan kaupunki
Palvelusta vastaaKangasalan kaupunki
Alue Kangasala, Pälkäne
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kangasalan kaupunki
Päivitetty: 24.4.2020