suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Savonetti

Digituki

  • Palvelu
  • 7 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Savonetti on vuonna 2001 perustettu Pohjois-Savon alueella toimiva vapaaehtoistoimintaan perustuva sitoutumaton yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää seniori-ikäisten valmiuksia hyödyntää tietotekniikkaa toiminnoissaan. Tarjoamme henkilökohtaista ja maksutonta opastusta tietokoneiden, tablettien ja kännyköiden sekä sähköisten palvelujen käytössä.

Tällä hetkellä ohjauspaikkoja on Iisalmessa, Joroisissa, Kiuruvedellä, Kuopiossa, Riistavedellä, Karttulassa, Siilinjärvellä, Maaningalla ja Varkaudessa.

Henkilökohtaisista ohjaustuokioista voi sopia eri ohjauspaikkojen tarjoamien mahdollisuuksien mukaan.

Löydät ohjauspaikkojen yhteystiedot alla olevasta linkistä:

www.savonetti.fi/ohjauspaikat

Lisäksi tarjoamme etäohjausta:

https://www.savonetti.fi/etaohjaus/

Emme ole ammattilaisia. Pyrimme auttamaan taitojemme mukaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Digituen kautta voit saada neuvoja ja apua tietokoneen, matkapuhelimen, tabletin tai muun mobiililaitteen sekä sähköisten palvelujen käyttöön. Tuki voi olla laitteiden tai palvelujen käytön kursseja, neuvontatilaisuuksia tai henkilökohtaista apua. Digituen antaja määrittelee, miten ja millaista apua tarjoaa. Digitukea annetaan tapauskohtaisesti asiakkaan omalla laitteella tai digituen antajan laitteella. Digituen antajaan voi ottaa yhteyttä verkossa, puhelimitse tai tulemalla paikan päälle.

Tukea antava henkilö voi opastaa sähköisessä asioinnissa, palvelujen löytymisessä ja laitteiden peruskäytössä, mutta digituki ei yleensä tarkoita viallisten laitteiden korjaamista. Tukea antava henkilö ei saa asioida puolestasi tai käsitellä esimerkiksi palvelujen käyttöön tarvittavia pankki- tai muita tunnuksia. Älä kerro omia tunnuksiasi tukea antavalle henkilölle.

Tukea voivat antaa esimerkiksi asiointipisteet, yhteispalvelupisteet, kansalais- ja työväenopistot, kirjastot, vertaisopastajat, vapaaehtoiset, yhdistykset, järjestöt tai yritykset. Digituesta saatetaan käyttää myös erilaisia nimityksiä, kuten esimerkiksi digineuvonta tai digiopastus.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSeniorien Atk-Yhdistys Savonetti ry
Palvelusta vastaaSeniorien Atk-Yhdistys Savonetti ry
Alue Iisalmi, Joroinen, Kiuruvesi, Kuopio, Siilinjärvi, Varkaus, Vesanto
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Savonetti
Päivitetty: 1.9.2021