suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Isonkyrön kunta

Digituki

  • Palvelu
  • Isokyrö
  • Julkinen palvelu

Isonkyrön kunta tarjoaa asiakkailleen henkilökohtaista digineuvontaa. Digineuvojina toimii kirjaston henkilökunta. Neuvonnan tarkoituksena on opastaa kansalaiset käyttämään sähköisiä palveluja ja helpottaa siten arjen asiointia. Digineuvoja voi opastaa asiakasta esimerkiksi laskujen maksamiseen verkkopankissa, Kelan sähköisten palveluiden käyttöön, sähköpostin käyttöönottoon tai junalippujen ostam ...

Toimi näin

Digitukea voit saada Isonkyrön kirjastosta henkilökunnalta aukioloaikojen puitteissa. Sovi asiasta henkilökunnan kanssa.

Kenelle ja millä ehdoin

Neuvonnasta tulee sopia etukäteen, varmimmin neuvonta onnistuu arkisin klo 12-16 välisenä aikana. Valmistaudu jo aikaa varattaessa kertomaan, mihin asioihin ensisijaisesti tarvitset neuvontaa. Digineuvojia sitoo salassapitovelvollisuus.

Isonkyrön kunta muistuttaa, että asiakkaan ei tule missään tilanteessa antaa verkkopankkitunnuksiaan tai salasanojaan toiselle henkilölle, ei myöskään digineuvojalle. Myöskään poliisi tai pankit eivät koskaan kysy tunnuksia asiakkaalta.

Tausta ja lainsäädäntö

Digituen kautta voit saada neuvoja ja apua tietokoneen, matkapuhelimen, tabletin tai muun mobiililaitteen sekä sähköisten palvelujen käyttöön. Tuki voi olla laitteiden tai palvelujen käytön kursseja, neuvontatilaisuuksia tai henkilökohtaista apua. Digituen antaja määrittelee, miten ja millaista apua tarjoaa. Digitukea annetaan tapauskohtaisesti asiakkaan omalla laitteella tai digituen antajan laitteella. Digituen antajaan voi ottaa yhteyttä verkossa, puhelimitse tai tulemalla paikan päälle.

Tukea antava henkilö voi opastaa sähköisessä asioinnissa, palvelujen löytymisessä ja laitteiden peruskäytössä, mutta digituki ei yleensä tarkoita viallisten laitteiden korjaamista. Tukea antava henkilö ei saa asioida puolestasi tai käsitellä esimerkiksi palvelujen käyttöön tarvittavia pankki- tai muita tunnuksia. Älä kerro omia tunnuksiasi tukea antavalle henkilölle.

Tukea voivat antaa esimerkiksi asiointipisteet, yhteispalvelupisteet, kansalais- ja työväenopistot, kirjastot, vertaisopastajat, vapaaehtoiset, yhdistykset, järjestöt tai yritykset. Digituesta saatetaan käyttää myös erilaisia nimityksiä, kuten esimerkiksi digineuvonta tai digiopastus.

Laki hallinnon yhteisistä sähköisen asioinnin tukipalveluista (571/2016)

Palvelun toteuttaa

Isonkyrön kunta

Palvelusta vastaa

Isonkyrön kunta
Tekstistä vastaa: Isonkyrön kunta
Päivitetty: 23.1.2024