suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Alavuden kaupunki

Digituki

  • Palvelu
  • Alavus
  • Julkinen palvelu

Asiointipisteiden palveluneuvojilta, kirjastoista ja kansalaisopiston kautta saat apua ja neuvoja sähköisten palvelujen sekä asiakaskäytössä olevien laitteiden käyttöön. Lisäksi opastamme muussa sähköisessä asioinnissa, palvelujen löytymisessä ja laitteiden peruskäytössä. Tarvittaessa voit varata ajan henkilökohtaiseen digitukeen henkilökunnalta.

Toimi näin

Digitukea voit pyytää asiointipisteiden palveluneuvojilta tai kirjastoista. Lisäksi kansalaisopistossa järjestetään kursseja, koulutusta tai pyydettäessä yksilöopetusta liittyen erilaisiin sähköisiin palveluihin tai digitaalisiin laitteisiin.

Tausta ja lainsäädäntö

Digituen kautta voit saada neuvoja ja apua tietokoneen, matkapuhelimen, tabletin tai muun mobiililaitteen sekä sähköisten palvelujen käyttöön. Tuki voi olla laitteiden tai palvelujen käytön kursseja, neuvontatilaisuuksia tai henkilökohtaista apua. Digituen antaja määrittelee, miten ja millaista apua tarjoaa. Digitukea annetaan tapauskohtaisesti asiakkaan omalla laitteella tai digituen antajan laitteella. Digituen antajaan voi ottaa yhteyttä verkossa, puhelimitse tai tulemalla paikan päälle.

Tukea antava henkilö voi opastaa sähköisessä asioinnissa, palvelujen löytymisessä ja laitteiden peruskäytössä, mutta digituki ei yleensä tarkoita viallisten laitteiden korjaamista. Tukea antava henkilö ei saa asioida puolestasi tai käsitellä esimerkiksi palvelujen käyttöön tarvittavia pankki- tai muita tunnuksia. Älä kerro omia tunnuksiasi tukea antavalle henkilölle.

Tukea voivat antaa esimerkiksi asiointipisteet, yhteispalvelupisteet, kansalais- ja työväenopistot, kirjastot, vertaisopastajat, vapaaehtoiset, yhdistykset, järjestöt tai yritykset. Digituesta saatetaan käyttää myös erilaisia nimityksiä, kuten esimerkiksi digineuvonta tai digiopastus.

Palvelun toteuttaa

Alavuden kaupunki

Palvelusta vastaa

Alavuden kaupunki
Tekstistä vastaa: Alavuden kaupunki
Päivitetty: 26.1.2022