suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tampereen kaupunki

Diabetesvastaanotto

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Diabetesvastaanotolla saat hoitoa ja ohjausta, jos sairastat tyypin 1 diabetesta. Käytettävissäsi ovat sairaanhoitajan, lääkärin ja jalkaterapeutin palvelut. Hoitosi tukena hyödynnetään sähköisiä diabetespalveluja. Vastaanottosi voidaan järjestää paikan päällä tai halutessasi myös etävastaanottona. Lisäksi sinun on mahdollista saada moniammatillista ryhmäohjausta.

Diabeetikoiden hoitotarvikkeita voit tilata hoitotarvikepalvelun kautta.

Toimi näin

Diabetesvastaanoton vastaanotot toimivat ajanvarauksella. Voit varata itse ajan. Et tarvitse lähetettä diabetesvastaanotolle. Varaa ensimmäinen käyntisi puhelimitse. Sähköiset palvelut saat käyttöösi ensikäynnin jälkeen. Voit varata uusintakäyntiaikoja lääkärin ja diabeteshoitajan vastaanotoille sekä puhelinajan diabeteshoitajalle joko sähköisesti tai puhelimitse.

Pura tiedot käytössäsi olevista laitteista (verensokerimittari, sensorilaite ja/tai insuliinipumppu) joko jo kotona tai diabetesvastaanoton purkupisteellä ennen vastaanotolle saapumistasi. Lisäksi mittaa ja kirjaa ylös verenpaineesi, pulssisi ja painosi. Voit mitata tiedot kotona tai diabetesvastaanoton ITE-pisteellä.

Kenelle ja millä ehdoin

Diabetesvastaanoton lääkäreiden, diabeteshoitajien ja jalkaterapeuttien vastaanotot on tarkoitettu täysi-ikäisten avohoitoon siirtyneiden tyypin 1 diabeetikoiden hoidonohjausta ja määräaikaisseurantaa varten.

Tyypin 2 diabeetikoiden määräaikaisseuranta tapahtuu pääasiassa Tampereen kaupungin terveysasemien lääkäreiden ja diabeteshoitajien vastaanotoilla.

Palvelu on maksullinen.

Diabetesvastaanoton hoitajapalvelut ovat maksuttomia. Lääkärivastaanotoista peritään terveyskeskusmaksu kolmelta käynniltä vuodessa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTampereen kaupunki
Palvelusta vastaaTampereen kaupunki
Alue Orivesi, Tampere
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Tampereen kaupunki
Päivitetty: 7.7.2020