suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Maalahden kunta

Diabetesvastaanotto

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Diabetesvastaanotolla käy pääasiassa diagnosoituja diabeetikkoja seurannassa. Seuranta suunnitellaan yksilöllisesti, ja keskiössä on omahoito. Diabeteshoitaja antaa tukea, ohjausta ja neuvontaa diabeteksesta ja sen hoidosta. Tärkeä tavoite on diabeteksen aiheuttamien lisäsairauksien ennaltaehkäisy. Seurantaa tehdään diabeteslääkärillä yksilöllisen arvioinnin mukaisesti.

Silmänpohjakuvauksia järjestetään diabeetikoille kerran vuodessa yksilöllisen tarpeen mukaan. Jos on saanut lähetteen silmäpoliklinikalle ja tullut uloskirjatuksi sieltä, tulee asiasta ilmoittaa diabetesvastaanotolle, jotta silmänpohjakuvaus voidaan aloittaa terveyskeskuksessa uudelleen. Muuten kuvaus saattaa jäädä tekemättä.

Ilmainen diabetesaineisto tyypin 2 diabeetikoille on tarvehankintaista, ja sitä saa lääkärin tai diabeteshoitajan yksilöllisen arvioinnin perusteella. Tyypin 2 diabeetikot voivat saada aineistoa suoraan diabetesvastaanotolta seurantakäyntien yhteydessä tai keskusvarastolta.

Tyypin 1 diabeetikot ja insuliinihoitoisen tyypin 2 diabeetikot voivat hakea/tilata aineistoa keskusvarastolta.

Mahdollisuus tuettuun jalkahoitoon yksilöllisen arvioinnin mukaisesti.

Päävastuu seurannan toteutumisesta on diabeetikolla itsellään. Hänen tulee ottaa yhteyttä vastaanottoon, jos seurantakäynnin ajankohta on epäselvä.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaMaalahden kunta
Palvelusta vastaaMaalahden kunta
Alue Korsnäs, Maalahti
Palvelun kieletruotsi, suomi
Tekstistä vastaa: Maalahden kunta
Päivitetty: 17.12.2019