suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rovaniemen kaupunki

Diabetestarvikejakelu

  • Palvelu
  • Rovaniemi
  • Julkinen palvelu

Terveysasemilla hoitosuhteessa olevat potilaat saavat diabeteksen hoitotarvikkeet omalta terveysasemaltaan, samoin potilaat joilla on hoitosuhde työterveyshuollossa. Diabetestarvikkeita saa terveyskeskuksen diabetesvastaanotolta ajanvarauksella keskussairaalan hoidossa olevat asiakkaat sekä terveyskeskuksen diabetesvastaanoton asiakkaat. Neuvolassa raskausajan diabetesseurannassa olevat äidit saavat diabeteksen hoitotarvikkeet omasta neuvolasta. Kotihoidon asiakkaat saavat diabeteksen hoitotarvikkeet oman alueensa hoitajan kautta.

Toimi näin

Terveysasemilla ja työterveydessä hoitosuhteessa olevat potilaat saavat tarvikkeet tilaamalla ne sähköisesti virtu.fi palvelun kautta, tai tekemällä tilauksen tilauslomakkeella. Tilaus tulee jättää viimeistään kaksi viikkoa ennen tuotteiden loppumista. Tilauslomakkeen voi jättää terveysaseman postilaatikkoon tai postittaa terveysasemalle. Tilauksen voi tehdä myös soittamalla omalle terveysasemalle. Ennakkoon tilatut tuotteet haetaan terveysaseman toimistosta. Suosittelemme hakemaan tuotteet ti-to klo 15-16 välisenä aikana.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitotarvikkeiden saannista päättää lääkäri tai terveydenhuollon ammattihenkilö. Edellytyksenä on pääsääntöisesti se, että sairaus on pitkäkestoinen eli kestää yli kolme kuukautta.

Diabeteksen hoitotarvikkeita voi ajanvarauksella hakea diabeteshoitajalta keskussairaalan diabetesklinikan seurannoissa olevat lapset ja aikuiset sekä terveyskeskuksen diabetesvastaanoton hoidossa olevat asiakkaat. Ajanvaraus tehdään sähköisesti kansalaisen terveyspalvelun kautta tai soittamalla diabeteshoitajille puhelinajalla arkisin klo 10-11.

Palvelu on maksuton.

Hoitotarvikkeet ovat käyttäjälleen maksuttomia.

Tausta ja lainsäädäntö

Eräiden pitkäaikaissairauksien hoitamiseen kotona tarvitaan hoitotarvikkeita. Jaettavia hoitotarvikkeita ovat muun muassa avanne-, haavanhoito-, diabetes-, katetrointi- ja dialyysitarvikkeet. Tarjolla on myös vaippoja henkilöille, joiden virtsan- tai ulosteenpidätyskyky on keskivaikeasti tai vakavasti heikentynyt.

Hoitotarvikkeita jaetaan myös kotisairaanhoidon ja kotisairaalahoidon yhteydessä.

Laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRovaniemen kaupunki
Palvelusta vastaaRovaniemen kaupunki
Alue Rovaniemi
Palvelun kieletsuomi, englanti
Tekstistä vastaa: Rovaniemen kaupunki
Päivitetty: 14.5.2020