suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Keiturin Sote Oy

Diabeteshoitajan vastaanotto

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Diabeteshoitajan työ on luonteeltaan sekä sairauksia ennaltaehkäisevää että sairauksia hoitavaa kokonaisvaltaista hoitotyötä. Ohjauksessa huomioidaan asiakkaan fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen terveydentila ja elämäntilanne. Tehtäviin kuuluu asiakkaan ohjaustyö lääkehoidossa, ravitsemushoidossa sekä liikuntahoidossa ja sairauden itsehoidossa. Verensokeriseuranta ja insuliininsäätöohjaus ovat merkittävä osa hoitoa.

Vastaanotolla huolehditaan määräaikaisten laboratoriokokeiden ohjelmoinnista ja tulkinnasta sekä jatkohoidon turvaamisesta. Diabeteshoitaja huolehtii myös diabeteshoitotarvikejakelusta. Lääkärin vastaanotolle voidaan varata aika määräaikaiskontrollikäynnille tai tarvittaessa sairauden niin vaatiessa.

Diabeteshoitaja tekee yhteistyötä muiden terveydenhuollon toimijoiden kanssa. Lääkärit, ravitsemusterapeutti ja jalkahoitaja toimivat tiiviissä yhteistyössä diabeteshoitajan kanssa. Psykologi, fysioterapiaosasto, poliklinikka, mielenterveystoimi ja vuodeosastot ovat yhteistyökumppaneita. Kotihoidossa on paljon yhteisiä asiakkaita ja kotihoito voi tarvittaessa konsultoida diabeteshoitajaa asiakkaidensa hoidossa.

Erikoissairaanhoidossa esim. diabetespoliklinikka ja aluesairaala toimittavat hoitoselosteita ja varaavat jalkahoitoaikoja perusterveydenhuollon diabeteshoitoon. Diabeetikoiden silmänpohjakuvauksen järjestelyissä diabeteshoitaja toimii yhdyshenkilönä.

Verensokeriseurannan hoitotarvikkeet ovat maksuttomia diabeetikoille.

Toimi näin

Ota yhteys diabeteshoitajaan puhelinaikana.

Diabetestarvikejakelu toimii ilman ajanvarausta Virroilla keskiviikkoisin klo 8-11.15 ja Ruovedellä torstaisin klo 14-15.30.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKeiturin Sote Oy
Muut vastuuorganisaatiotRuoveden kunta, Virtain kaupunki
Palvelusta vastaaKeiturin Sote Oy
Alue Ruovesi, Virrat
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Keiturin Sote Oy
Päivitetty: 29.4.2020