suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tampereen kaupunki

Diabeteshoitajan palvelut

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Tyypin 2 diabeetikoiden hoidonohjausta saat terveysasemasi terveydenhoitajalta tai diabeteshoitajalta. Lähtökohtaisesti tyypin 2 diabetesta sairastavia hoitavat terveysasemien terveydenhoitajat. Diabeteshoitajan palveluihin ohjataan tyypin 2 diabeetikot, joiden sairaus on huonossa hoitotasapainossa tai joiden hoidossa on ongelmia tai hoitomuoto muuttuu.

Jos olet sairastanut tyypin 2 diabetekseen hiljattain, sinut ohjataan ensitietoryhmään. Tarkemman tiedon ryhmän alkamisajoista saat terveysasemasi henkilökunnalta tai Tampereen kaupungin verkkosivuilta.

Tyypin 2 diabeetikoiden määräaikaisseurantaa toteuttavat pääasiassa terveysasemien lääkärit ja terveydenhoitajat. He voivat tarvittaessa lähettää hoidossaan olevan tyypin 2 diabeetikon konsultaatioon diabetesvastaanotolle.

Toimi näin

Ole ensisijaisesti yhteydessä omaan terveysasemaasi. Mikäli sinut on ohjattu diabeteshoitajan palveluihin, voit varata ajan diabeteshoitajalle sähköisesti verkkoasioinnin kautta tai soittamalla. Voit tarkistaa terveysasemallasi palvelevan diabeteshoitajan puhelinnumeron Tampereen kaupungin verkkosivuilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Sinua hoitava taho määräytyy tyypin 2 diabeteksesi vaikeusasteen mukaan. Terveydenhoitajan palveluihin voit hakeutua olemalla yhteydessä omaan terveysasemaasi. Diabeteshoitajan palveluihin sinut ohjataan lääkärin, sairaanhoitajan tai terveydenhoitajan kautta.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTampereen kaupunki
Palvelusta vastaaTampereen kaupunki
Alue Orivesi, Tampere
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Tampereen kaupunki
Päivitetty: 15.2.2022