suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Säkylän kunta

Diabetes- ja terveysneuvonta

  • Palvelu
  • Säkylä
  • Julkinen palvelu

Diabetesneuvonta:

Diabetesneuvonnalla ehkäisemme tyypin 2 diabetesta ja vahvistamme jo tautiin sairastuneiden omahoitotaitoja. Tehokkaalla seulonnalla löydämme riskihenkilöitä ja aloitamme moniammatillisen ennalta ehkäisevään itsehoitoon perustuvan neuvonnan. Hoidonohjauksen tavoite on hyvä hoitotasapaino ja lisäsairauksien estäminen tai myöhentäminen.

Diabeetikon jalkahoito

Käypä hoito -suositus diabeetikon jalkaongelmista määrittelee jalkatilanteen riskiluokan. Jalkahoidon maksusitoumuskriteereitä on selkiytetty em. suositukseen perustuen siten, että jatkossa lääkärin arvion perusteella riskiluokan 2-3 henkilöille myönnetään kolme ilmaista jalkahoitokäyntiä vuodessa. Jalkatilanne arvioidaan aina tarvittaessa ja vähintään vuosikontrollien yhteydessä. Lisätietoa diabeetikon jalkaongelmista löytyy Käypä Hoidon potilasversiosta.

Terveysneuvonta:

Terveyden edistämisessä ja terveysneuvonnassa tuemme eri-ikäisiä ihmisiä oman terveytensä ja hyvinvointinsa säilyttämisessä ja lisäämisessä. Ennaltaehkäisevässä päihdetyössä tavoitteenamme on lasten ja nuorten päihteidenkäytön ja tupakoinnin ehkäiseminen yhteistyössä kouluterveydenhuollon, nuoriso- ja urheilujärjestöjen kanssa.

Terveysneuvonnan palveluihin kuuluu mm.

•laihdutusohjausta

•kolesterolineuvontaa

•tupakasta vierotusta

•aikuisneuvolan aamuvastaanotolla avustamista tarvittaessa

•aikuisten määräaikaiset terveystarkastukset

•ennaltaehkäisevää päihdetyötä

Toimi näin

Terveydenhoitajan vastaanotto toimii ajanvarauksella. Varaa aika terveydenhoitajan numerosta puhelinajalla. Vastaanotto on neuvolassa 2. krs.

Diabeteshoitajalta saat seuraavia hoitotarvikkeita: insuliinikynien neuloja, ruiskuja, verensokerimittareita, testiliuskoja, verinäytteenottoon tarkoitettuja laitteita ja lansetteja sekä kotiseurantavihkoja.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Terveydenhuollon ammattihenkilön sairaanhoidollinen vastaanotto 11,40 €/käynti. Koskee sairaanhoidollista käyntiä (diabetesvastaanotto). Maksu peritään samassa terveyskeskuksessa enintään 3 kertaa kalenterivuodessa.

Kerryttää maksukattoa.

Tausta ja lainsäädäntö

http://terveydenhuoltolaki

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSäkylän kunta
Palvelusta vastaaSäkylän kunta
Alue Säkylä
Palvelun kieletsuomi, englanti, ruotsi
Tekstistä vastaa: Säkylän kunta
Päivitetty: 27.5.2020