suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Celia

Celian äänikirjapalvelu

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Celian äänikirjapalvelussa on yli 40 000 eri kirjaa äänikirjoina. Valikoima kasvaa koko ajan uusilla kirjoilla. Voit liittyä äänikirjapalvelun käyttäjäksi omassa kirjastossasi. Palvelu on maksuton ja tarkoitettu vain henkilöille, joilla on jokin painetun tekstin lukemista vaikeuttava toimintarajoite, esimerkiksi luki- tai oppimisvaikeus, keskittymisvaikeus, näkövamma, vanhuuden heikentynyt näkö tai lihaskunto, dementia, masennus tai kehitysvamma. Sinun ei tarvitse esittää lääkärintodistusta tai muuta kirjallista lausuntoa rajoitteesta, mutta kirjaston henkilökunta käy kanssasi läpi palvelun käyttöehdot, kun liityt palvelun käyttäjäksi.

Kun olet kirjautunut palveluun, voit lainata ja kuunnella kirjat suoraan verkossa. Kirjat voi lainata ja kuunnella joko Celianet-verkkopalvelussa tai Celian tarjoamalla maksuttomalla Pratsam Reader -mobiilisovelluksella.

Toimi näin

Lähes kaikissa Suomen kunnissa on kirjasto, jossa voi liittyä Celian asiakkaaksi. Kaikki kirjastot eivät tarjoa palvelua, joten kysy oman lähikirjastostasi tilannetta. Kirjaston henkilökunta kertoo Celian äänikirjojen käytöstä ja palvelun käyttöehdoista ja myöntää tunnukset palvelun käyttöön. Saat tunnukset sähköpostiisi. Jos et voi mennä itse kirjastoon, tee läheisellesi tai ystävällesi valtakirja. Valtuuttamasi henkilö vie valtakirjan kirjastoon, jossa sinut rekisteröidään palveluun. Myös oppilaitosten erityisopettajat voivat rekisteröidä oppilaita Celian äänikirjapalvelun käyttäjiksi.

Kenelle ja millä ehdoin

Jokin painetun tekstin lukemista vaikeuttava toimintarajoite, esimerkiksi luki- tai oppimisvaikeus, keskittymisvaikeus, näkövamma, vanhuuden heikentynyt näkö tai lihaskunto, dementia, masennus tai kehitysvamma.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaCelia
Palvelusta vastaaCelia
Alue Koko Suomi
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Celia
Päivitetty: 8.6.2020