suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL)

Biopankkipalvelut

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu
Alue valtakunnallinen
Palvelun kielet suomi, ruotsi, englanti

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) Biopankki tukee tutkimusta, joka selvittää sairauksien syitä ja perimän, ympäristön ja elintapojen vaikutusta niihin sekä pyrkii kehittämään uusia ratkaisuja terveyden edistämiseksi ja sairauksien ehkäisemiseksi.

Suomalaisesta väestöstä kootut, terveyden seurantaa varten kerätyt tutkimusnäytteet, joihin on liitetty biologisia analyysi- ja mittaustietoja sekä elintapatietoja, muodostavat yhdessä valtakunnallisista rekistereistä saadun tiedon kanssa ainutlaatuisia tutkimuskokoelmia.

THL Biopankin lakisääteisiin tehtäviin kuuluu säilyttää arvokkaita tutkimuskokoelmia koko Suomen alueelta ja edistää näiden aineistojen tutkimuskäyttöä.


Toimi näin

Täytä aineistohakemus THL Biopankin REMS-järjestelmässä.

Lisätietoja saat neuvonnasta:

biopankki@thl.fi

029 524 6073


Kenelle ja millä ehdoin

THL Biopankki myöntää tutkimusryhmälle oikeuden näytteiden ja niihin liittyvän tiedon käyttöön sellaisiin tutkimusprojekteihin, jotka ovat tieteellisesti korkealaatuisia ja joilla on suuri vaikutus oman alansa tiedon tuottoon. Tutkimusprojektien tulee kuulua THL Biopankin tutkimusaiheisiin.

THL biopankin verkkosivut sisältävät kuvaukset THL Biopankin hallinnoimista aineistoista, ohjeet ja periaatteet aineistojen käyttöluvan hakemiseen sekä palveluiden hintatiedot.

Palvelu on maksullinen.

Biopankin hinnasto löytyy osoitteesta: https://www.thl.fi/fi/web/thl-biopankki/naytehallinnan-palvelut/hinnasto.


Tausta ja lainsäädäntö


Palvelun toteuttaa: 
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL)