suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio ELY-keskus

Avustus pohjavesialueiden suojelusuunnitelmien laatimiseen ja pohjavesien suojeluhankkeisiin

  • Palvelu
  • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
  • Julkinen palvelu
Alue valtakunnallinen (ei Ahvenanmaa)
Palvelun kielet suomi, ruotsi

Kunnat voivat hakea harkinnanvaraista valtionavustusta pohjavesialueiden suojelusuunnitelmien laatimiseen. Avustusta

vesienhoitosuunnitelmissa tarpeellisina pidettyihin pohjavesien suojeluhankkeisiin voivat hakea esimerkiksi rekisteröityneet yhdistykset, kunnat ja kuntayhtymät.


Toimi näin

Avustuksen hakeminen

Hakijalla on hyvä olla tiedossa hankkeen sijainti, tavoitteet, aikataulu, kustannukset ja muu rahoitus sekä mahdollisimman tarkka suunnitelma hankkeen toteuttamiseksi.

Hae avustusta ensisijaisesti sähköisesti verkkoasioinnissa (Avustushakemus pohjavesialueiden suojelusuunnitelmien laatimiseen ja pohjavesien suojeluhankkeisiin). Valitse vastaanottajaksi se ELY-keskus, jonka alueella kohde sijaitsee.

Ellei sähköisen verkkoasioinnin käyttö ole mahdollista, niin voit käyttää tulostettavaa avustushakemuslomaketta. Lähetä se ELY-keskuksen yleisen asiointilomakkeen liitteenä ELY-keskuksen kirjaamoon. Voit lähettää lomakkeen myös postitse. ELY-keskusten yhteystiedot löytyvät Palvelupaikat -kohdasta.

Maksatuksen hakeminen

Myönteisen päätöksen perusteella voit hakea avustuksen maksatusta, kun työ on asianmukaisesti suoritettu.

Käytä Maksuhakemus ympäristö, vesistö ja rakennusperintö -maksatushakemuslomaketta. Maksuhakemukseen on erillinen ohje. Vastikkeetta tehdyn työn tuntikirjanpitoa varten on oma lomake.

Lähetä maksatushakemuslomake ELY-keskuksen yleisen sähköisen asiointilomakkeen liitteenä suoraan rahoituspäätöksen myöntäneen ELY-keskuksen kirjaamoon. Yhteisöille ja yksityishenkilöille on erilliset sähköiset asiointilomakkeet. Voit valita asiointilomakkeen Asia > Virasto-kohdasta oikean ELY-keskuksen.

Voit lähettää maksatushakemuksen myös postitse KEHA-keskuksen maksatusyksikön toimipaikkoihin, niiden yhteystiedot löytyvät KEHA-keskuksen verkkosivulta.


Kenelle ja millä ehdoin

Avustus on harkinnanvarainen, rahoituksen määrä ja kohteet määritellään vuosittain syksyllä julkaistavissa hakukuulutuksissa. Hakukuulutukset julkaistaan ELY-keskusten verkkosivuilla. Tietoja pohjavesialueiden suojelusuunnitelmista on ympäristöhallinnon verkkosivuilla.

Palvelu on maksuton.


Palvelun toteuttaa: 
ELY-keskus