suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio ELY-keskus

Avustus kaupunkien vesien hallintaan ja haitallisten aineiden vähentämiseen (hallintasuunnitelmat)

  • Palvelu
  • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
  • Julkinen palvelu

Etelä-Savon ELY-keskukselta voi hakea avustusta kokonaisvaltaisten kaupunkivesien hallintasuunnitelmien tekemiseen 14.8.–13.10.2023 välisenä aikana. Avustuksen tavoitteena on vähentää vesistöön päätyvien haitallisten aineiden päästöjä kokonaisvaltaisten kaupunkivesien hallintasuunnitelmien avulla.

Avustusta voidaan myöntää hankkeisiin, joissa laaditaan paikallisesti kokonaisvaltaisia jäte- ja hu ...

Toimi näin

Rahoitusta haetaan avustushakemuksella, ja siihen tulee liittää tarkempi hankesuunnitelma, jonka pituus on enintään 10 sivua.

Haettavan avustuksen hakulomake täytetään, allekirjoitetaan, tallennetaan ja lähetetään ELY-keskuksen yleisen sähköisen asiointilomakkeen liitteenä, valitaan virastoksi Etelä-Savon ELY, asiaksi kirjoitetaan ”Kaupunkien vesien hallinta ja haitallisten aineiden vähentäminen”. Hakemuksen voi lähettää Etelä-Savon ELY-keskukselle myös sähköpostilla tai postitse.

Katso tarkemmat tiedot avustuksesta ja sen hakemisesta hakumenettelyohjeesta ja hakemuksen täyttöohjeesta.

Hakuaika päättyy 13.10.2023. Hakemukset on jätettävä viimeistään haun päättymispäivänä kirjallisesti klo 16.15 mennessä Etelä-Savon ELY-keskukseen. Hakemusten jättöajan jälkeen saapuneita hakemuksia ei oteta käsittelyyn.

Kenelle ja millä ehdoin

Avustukset ovat harkinnanvaraisia ja myönnetään ympäristöministeriön osoittaman määrärahan puitteissa. Valtakunnallinen avustushaku toteutetaan Etelä-Savon ELY-keskuksessa.

Avustuksensaajat

Avustusta voidaan myöntää kunnille, kuntayhtymille ja näiden omistamille yhtiöille ja muille kuntaomisteisille toimijoille, yhdistyksille, yrityksille sekä muille yhteisöille lukuun ottamatta valtion virastoja ja laitoksia. Avustusta ei voida myöntää yksityishenkilöille.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Valtioneuvoston asetus kaupunkien vesien hallintaa ja niiden haitallisten aineiden vähentämistä koskeviin hankkeisiin vuosina 2020–2025 myönnettävästä valtionavustuksesta

Palvelun toteuttaa

Etelä-Savon ELY-keskus

Muut vastuuorganisaatiot

Pohjois-Karjalan ELY-keskus, Kaakkois-Suomen ELY-keskus, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, Pirkanmaan ELY-keskus, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus, Kainuun ELY-keskus, Lapin ELY-keskus, Varsinais-Suomen ELY-keskus, Pohjanmaan ELY-keskus, Pohjois-Savon ELY-keskus, Keski-Suomen ELY-keskus, Uudenmaan ELY-keskus, Satakunnan ELY-keskus, Etelä-Savon ELY-keskus, Hämeen ELY-keskus

Palvelusta vastaa

ELY-keskus
Tekstistä vastaa: ELY-keskus
Päivitetty: 19.6.2023