suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio ELY-keskus

Avustukset kalastusalueiden toimintaan

  • Palvelu
  • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
  • Julkinen palvelu
Alue valtakunnallinen (ei Ahvenanmaa)
Palvelun kielet suomi, ruotsi

ELY-keskusten kalatalousviranomaiset myöntävät hakemuksesta yleisavustuksia kalastusaluetoimintaan. Avustuksia voivat hakea vain kalastusalueet.

Kalastuslain 82 § mukaista toiminta-avustusta myönnetään aiemman lain mukaisille, nykyisille kalastusalueille siihen saakka kun 1.1.2016 voimaan tulleen lain mukaiset kalatalousalueet aloittavat toimintansa.

Kalastusaluetoimintaan myönnettävät määrärahat ovat kertyneet kalastajien maksamista kalastonhoitomaksuista.

Avustuksia voi hakea vain hakuaikoina. Haku on avoinna yleensä vuodenvaihteessa, joulu-tammikuussa. Haun alkamisesta ilmoitetaan maa- ja metsätalousministeriön ja ELY-keskusten internet-sivustoilla.


Toimi näin

Täytä tulostettava lomake (Yleisavustukset kalastusalueen toimintaan) ja lähetä se ELY-keskuksen yleisen asiointilomakkeen liitteenä sille ELY-keskukselle, jonka toimialue kattaa pääosan toiminnasta. Voit lähettää lomakkeen myös postitse. ELY-keskusten yhteystiedot löytyvät Palvelupaikat -kohdasta.

ELY-keskusten sekä TE-toimistojen kehittämis- ja hallintokeskus (KEHA-keskus) maksaa avustukset hakijoille ilman eri hakemusta. Avustuksen käyttö tulee selvittää jälkikäteen KEHA-keskukselle toimitettavalla tilityslomakkeella (Kalastusalueen toiminta-avustuksen tilityslomake). Lähetä se ELY-keskuksen yleisen asiointilomakkeen liitteenä tai postitse KEHA-keskuksen maksatusyksikön toimipaikkoihin, niiden yhteystiedot löytyvät KEHA-keskuksen verkkosivuilta.


Kenelle ja millä ehdoin

Avustusta voivat saada kalastusalueet. Avustusta voidaan käyttää kalastusalueen toiminnasta aiheutuviin kustannuksiin sekä maa- ja metsätalousministeriön tai ELY-keskuksen mahdollisesti asettamien tulostavoitteiden toteuttamiseen.

Tukikelpoisia kustannuksia ovat kalastusaluetoiminnasta aiheutuvat kohtuulliset palkka-, palkkio-, ostopalvelu-, investointi-, matka- ja materiaalikustannukset. Matkakustannuksia ja päivärahoja maksettaessa tulee noudattaa valtion virkamiesten matkustussääntöä. Hankkeet on pyrittävä toteuttamaan yhteiskunnan kannalta edullisimmalla tavalla.

Palvelu on maksuton.


Palvelun toteuttaa: 
Pohjois-Savon ELY-keskusKEHA-keskusLapin ELY-keskusVarsinais-Suomen ELY-keskus