suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Konneveden kunta

Avustajapalvelut ja apuvälineet perusopetuksen oppilaalle

  • Palvelu
  • Konnevesi
  • Julkinen palvelu

Vammainen tai muusta syystä tukea tarvitseva oppilas voi Konnevedella saada maksutta tulkki- tai avustajapalveluita perusopetuksessa. Tavoitteena on mahdollistaa oppilaalle hyvät mahdollisuudet peruskoulun suorittamista varten. Lisäksi esimerkiksi liikuntarajoitteisille tai muusta vammasta kärsiville pyritään järjestämään sellaiset apuvälineet, että oppilas pystyy haitoistaan huolimatta suorittama ...

Toimi näin

Tulkitsemis- ja avustajapalveluiden järjestämisestä päättää opetuksen järjestäjä. Oppilaan tulkitsemis- ja avustajapalveluiden tarve, määrä ja laatu arvioidaan oppilaan opettajien ja oppilashuoltohenkilöstön yhteistyönä hyödyntäen oppilaan huoltajan antamia tietoja ja mahdollisten koulun ulkopuolisten asiantuntijoiden lausuntoja. Voit myös ottaa yhteyttä koulusi rehtoriin tai koulunjohtajaan asian vireille laittamiseksi.

Tausta ja lainsäädäntö

Vammaisella tai muusta syystä tukea tarvitsevalla oppilaalla on oikeus tulkitsemis- ja avustajapalveluihin maksutta. Tarkoituksena on taata oppilaalle oppimisen ja koulunkäynnin perusedellytykset ja mahdollisimman esteetön oppimisympäristö.

Apuvälineitä voivat olla esimerkiksi yksilölliset oppi- ja opetusmateriaalit, tekniset laitteet, luokkahuonekalusteet sekä liikkumista helpottavat luiskat, kaiteet ja hissit koulurakennuksessa.

Koulu hoitaa käytännön järjestelyt.

Palvelun toteuttaa

Konneveden kunta

Palvelusta vastaa

Konneveden kunta
Tekstistä vastaa: Konneveden kunta
Päivitetty: 19.3.2020