suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Haapaveden kaupunki

Avustajapalvelut ja apuvälineet perusopetuksen oppilaalle

  • Palvelu
  • Haapavesi
  • Julkinen palvelu

Haapavedellä avustaja- ja muiden tukipalvelujen tarve ja opetuksen järjestäminen määritellään oppilaan edellytysten mukaisesti.

Avustajan merkitys ja hyöty korostuu varhaisen puuttumisen keinona. Avustajan soveltavuus ja koulutus tehtävään ovat keskeisiä tekijöitä tavoitteellisessa työskentelyssä opettajan työparina.

Apuvälineet helpottavat oppilaan koulunkäyntiä. Oppimisympäristö pyritään järjestämään sellaiseksi, että apuvälineet sekä oppimateriaali tukevat mahdollisimman hyvin lapsen tai nuoren oppimista ja vuorovaikutusta.

Seuraavan lukuvuoden avustajatarve pyritään kartoittamaan tasapuolisesti kaikilta kouluilta hyvissä ajoin ennen edellisen lukuvuoden päättymistä.

Toimi näin

Avustaja- ja muista palveluita sekä apuvälineitä haetaan joko pedagogisella arviolla tai pedagogisella selvityksellä, johon liitetään mahdollinen asiantuntijalausunto. Päätöksen palvelun myöntämisestä tekee sivistystoimenjohtaja.

Lisätietoja tästä aiheesta voi tiedustella Haapaveden kaupungin koulutoimistosta.

Kenelle ja millä ehdoin

Oppilaille, joilla opetukseen osallistumisen edellyttää tulkitsemis- ja avustajapalveluja, muita opetuspalveluja sekä erityisiä apuvälineitä kaikilla tuen tasoilla.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Vammaisella tai muusta syystä tukea tarvitsevalla oppilaalla on oikeus tulkitsemis- ja avustajapalveluihin maksutta. Tarkoituksena on taata oppilaalle oppimisen ja koulunkäynnin perusedellytykset ja mahdollisimman esteetön oppimisympäristö.

Apuvälineitä voivat olla esimerkiksi yksilölliset oppi- ja opetusmateriaalit, tekniset laitteet, luokkahuonekalusteet sekä liikkumista helpottavat luiskat, kaiteet ja hissit koulurakennuksessa.

Koulu hoitaa käytännön järjestelyt.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHaapaveden kaupunki
Palvelusta vastaaHaapaveden kaupunki
Alue Haapavesi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Haapaveden kaupunki
Päivitetty: 23.11.2021