suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Paimion kaupunki

Avotyötoiminta

  • Palvelu
  • Paimio
  • Julkinen palvelu

Avotyötoiminnassa sinun on mahdollista oppia uutta ja vahvistaa olemassa olevia työtaitojasi. Avotyötoimintaa tehdään tavallisilla työpaikoilla. Työtehtävä ja työaika räätälöidään voimavarojesi ja toimintakykysi sekä työpaikan tarpeiden mukaisesti. Usein uuteen työhön perehtymistä edesauttaa, mikäli työtehtävät ovat selkeästi rajattuja ja rutiininomaisia. Avotyöntekijä saa eläkkeen lisäksi työosuusrahaa, jota maksetaan kuukausittain toteuman mukaisesti. Työosuusraha ei vaikuta muiden sosiaalietuuksien myöntämiseen. Työntekijän ja työnantajan välille tehdään avotyösopimus.

Toimi näin

Jos haluat avotyötoimintaan, ota yhteyttä työvoimasuunnittelijaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Voit osallistua avotyötoimintaan, jos olet työkyvyttömyyseläkkeellä ja tarvitset erityistä tukea.

Tausta ja lainsäädäntö

Työtoiminta ylläpitää ja edistää toimintakykyä ja osallistumista. Kunnan järjestämä työtoiminta on tarkoitettu henkilöille, joilla vamman, sairauden, kuntoutumistarpeen tai muun syyn takia ei ole edellytyksiä osallistua tavanomaiseen työhön. Työtoiminnan osallistujat eivät ole työsuhteessa toiminnan järjestäjään. Työtoimintaa voidaan järjestää toimintakeskuksissa tai tavallisilla työpaikoilla niin sanottuna avotyötoimintana.

Työtoiminta on kokonaiskuntoutusta, jossa jokainen osallistuja tekee voimiensa ja kykyjensä mukaista työtä. Työtoiminnasta tehdään suunnitelma, jonka toteutumista arvioidaan säännöllisesti.

Työtoiminta on osa-aikaista, ja siihen voi osallistua pitkäaikaisesti. Työtoiminnasta maksetaan osallistujalle päivittäinen korvaus. Työpäivän aikana tarjoiltava ateria ja työmatkat voivat olla maksullisia.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPaimion kaupunki
Palvelusta vastaaPaimion kaupunki
Alue Paimio
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Paimion kaupunki
Päivitetty: 3.12.2021