suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Avotyötoiminta

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Laukaan kunta
Alue: Laukaa
Palvelun kieli: suomi

Avotyötoiminta on kunnan järjestämää kuntoutuksellista työtoimintaa, jonka tavoitteena on tuettu työllistyminen normaaliin palkkatyöhön esimerkiksi palkkatuen avulla. Avotyöntekijät työskentelevät normaaleilla työpaikoilla heille sopiviksi räätälöidyissä työtehtävissä. He eivät ole työsuhteisia työntekijöitä eivätkä saa palkkaa.

Avotyöntekijöille maksetaan työpäiviltä työosuusrahaa, joka saa olla enintään 12 euroa päivässä. Työosuusrahaa maksetaan perustoimeentulona olevan työkyvyttömyyseläkkeen lisäksi. Työosuusraha ei vaikuta muiden sosiaalietuuksien myöntämiseen. Laukaassa avotyöntekijöillä on oikeus maksettuun vuosilomaan ja sairauslomaan. Mikäli avotyötoiminta on erityishuoltolain perusteella järjestettävää työtoimintaa, oikeuttaa se myös työpaikan ja kodin välisten matkakulujen korvaamiseen.

Avotyötoiminnasta vastaa Laukaassa työllistämispalvelujen ohjaaja, joka etsii työpaikat, tekee sopimukset, hoitaa perehdytyksen ja ohjauksen työpaikalle, sekä toimii muutoinkin yhteistyössä avotyöntekijän, työpaikan ja eri yhteistyötahojen välillä.


Toimi näin

Tuettuun avotyöhön liittyvissä asioissa voit ottaa yhteyttä työllistämispalvelujen ohjaajaan, puhelinaika arkisin klo 8-9. Voit ottaa yhteyttä myös vammaispalvelujen palveluohjaajaan, puhelinaika arkisin klo 9-10. Lisätietoja palvelusta löydät verkkosivulta.


Kenelle ja millä ehdoin

Avotyötoimintaan voi osallistua erityistä tukea tarvitseva työkyvyttömyyseläkkeellä oleva henkilö.


Palvelun toteuttaa: 
Laukaan kunta