suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Haminan kaupunki

Avoin varhaiskasvatustoiminta

  • Palvelu
  • Hamina
  • Julkinen palvelu

Avoin varhaiskasvatus on ohjattua ja tavoitteellista toimintaa alle kouluikäisille lapsille tilanteessa, jossa perheellä ei ole tarvetta lapsen kokopäiväiselle hoidolle. Toiminta on tarkoitettu kotihoidossa oleville lapsille.

Toimintamuotoina ovat Linnoituksen avoin varhaiskasvatus alle 4v. ryhmässä tai yli 4. ryhmässä. Lisäksi avoin varhaiskasvatus järjestää keskiviikkoisin leikkikenttäparkin, ...

Toimi näin

Avoimen toiminnan ryhmiin hakeminen tapahtuu Haminan kaupungin nettisivuilla olevan sähköisen lomakkeen kautta. Hakemuksen lisätiedot kohtaan kannattaa laittaa ryhmän nimi (esim. Vekkulit, Vilperit), johon lapselle haluaa paikan.

Avoimen toiminnan kerhoihin voi osallistua ilmoittamatta.

Kenelle ja millä ehdoin

Avoimen varhaiskasvatuksen lapsiryhmät on tarkoitettu perheelle silloin, kun teillä ei ole tarvetta koko aikaiselle hoidolle. Jumpille, kahviloihin ja kerhoihin voitte osallistua, kun ne teille sopivat. Jumppiin tulee ilmoittautua etukäteen mutta esimerkiksi leikkikerhoihin ja perhepiireihin voitte tulla milloi vain.

Tausta ja lainsäädäntö

Avoin varhaiskasvatustoiminta on tarkoitettu erityisesti kotihoidossa oleville lapsille. Lapsesi ja koko perheesi voivat saada hyvinvointinsa tueksi monenlaisia toimintamahdollisuuksia avoimissa päiväkodeissa, leikkipuistoissa ja kerhoissa.

Kerhotoiminta on ohjattua ja tavoitteellista. Pääpaino on leikillä, ulkoilulla ja turvallisella yhdessäololla. Tarjolla voi olla esimerkiksi liikunta-, kulttuuri- tai luontokerhoja. Myös vanhemmat voivat osallistua perhekerhojen toimintaan.

Palvelun toteuttaa

Haminan kaupunki

Palvelusta vastaa

Haminan kaupunki
Tekstistä vastaa: Haminan kaupunki
Päivitetty: 1.9.2023