suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Riihimäen kaupunki

Avoin varhaiskasvatuspalvelu

  • Palvelu
  • Riihimäki
  • Julkinen palvelu

Avointa varhaiskasvatusta järjestetään Junailijankadun päiväkodin Aapeli-Avoimessa. Toiminta pitää sisällään avoimet päiväkodit, leikkikerhot 3–5-vuotiaille lapsille, sekä erilaiset ryhmät. Aapeli-Avoimessa työskentelee lastentarhanopettaja. Kesällä järjestetään kesäleikkikenttätoimintaa riihimäkeläisille noin 2–10-vuotiaille lapsille. Avoin varhaiskasvatus on suunnitelmallista ja tavoitteellista toimintaa ja se perustuu varhaiskasvatussuunnitelmaan.

Tausta ja lainsäädäntö

Avoin varhaiskasvatustoiminta on tarkoitettu erityisesti kotihoidossa oleville lapsille. Lapsenne ja koko perheenne voivat saada hyvinvointinsa tueksi monenlaisia toimintamahdollisuuksia avoimissa päiväkodeissa, leikkipuistoissa ja kerhoissa. Myös pitkäaikaissairailla tai sairaalahoidossa olevilla alle kouluikäisillä on oikeus saada virikkeellistä varhaiskasvatusta.

Kerhotoiminta on ohjattua ja tavoitteellista. Pääpaino on leikillä, ulkoilulla ja turvallisella yhdessäololla. Tarjolla voi olla esimerkiksi liikunta-, kulttuuri- tai luontokerhoja. Myös vanhemmat voivat osallistua perhekerhojen toimintaan. Koulujen loma-aikoina kerhot pitävät taukoa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRiihimäen kaupunki
Palvelusta vastaaRiihimäen kaupunki
Alue Riihimäki
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Riihimäen kaupunki
Päivitetty: 2.9.2019