suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Raahen kaupunki

Avoin varhaiskasvatuspalvelu

  • Palvelu
  • Raahe
  • Julkinen palvelu

Leikkitoiminta tarjoaa varhaiskasvatustoimintaa alle kouluikäisille lapsille. Avoimet ovet ovat perjantaisin klo 9 - 11, jolloin tervetulleita ovat vanhemmat ja lapset sekä perhepäivähoitajat ja päivähoitolapset.

Toimi näin

Perhe voi hakea avoimeen varhaiskasvatukseen lomakkeella, joka löytyy https://www.raahe.fi/kunnallinen-varhaiskasvatus/leikkitoiminta-avoin-paivakoti. Avoimiin oviin ei tarvitse erikseen hakea.

Lisätietoja löytyy osoitteesta https://www.raahe.fi/kasvatus-ja-koulutus/varhaiskasvatus

Kenelle ja millä ehdoin

Kerhotoiminta on tarkoitettu pääasiassa 3-5-vuotiaille lapsille, joita vanhemmat hoitavat kotona. Avoimiin oviin voivat osallistua myös alle 3-vuotiaat huoltajan / läheisen aikuisen kanssa.

Palvelu on maksullinen.

Osallistuminen ei vaikuta Kelan maksamaan kotihoidon tukeen.

Leikkitoiminnasta peritään 40 € / lapsi / lukukausi. Avoimiin oviin osallistuminen on maksutonta.

Tausta ja lainsäädäntö

Avoin varhaiskasvatustoiminta on tarkoitettu erityisesti kotihoidossa oleville lapsille. Lapsenne ja koko perheenne voivat saada hyvinvointinsa tueksi monenlaisia toimintamahdollisuuksia avoimissa päiväkodeissa, leikkipuistoissa ja kerhoissa. Myös pitkäaikaissairailla tai sairaalahoidossa olevilla alle kouluikäisillä on oikeus saada virikkeellistä varhaiskasvatusta.

Kerhotoiminta on ohjattua ja tavoitteellista. Pääpaino on leikillä, ulkoilulla ja turvallisella yhdessäololla. Tarjolla voi olla esimerkiksi liikunta-, kulttuuri- tai luontokerhoja. Myös vanhemmat voivat osallistua perhekerhojen toimintaan. Koulujen loma-aikoina kerhot pitävät taukoa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRaahen kaupunki
Palvelusta vastaaRaahen kaupunki
Alue Raahe
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Raahen kaupunki
Päivitetty: 26.11.2019