suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Lappeenrannan kaupunki

Avoin varhaiskasvatuspalvelu

  • Palvelu
  • Lappeenranta
  • Julkinen palvelu

Avoimet varhaiskasvatuspalvelut tarjoavat ohjattua toimintaa lapsille ja lapsiperheille leikkikerhoissa ja avoimissa päiväkodeissa täydentäen muita varhaiskasvatuksen toimintamuotoja. Jokaisessa toimipisteessä työskentelee lastentarhanopettaja ja lastenhoitaja.

Toiminta on maksutonta ja tarkoitettu kaikille sekä kunnallisen että kunnan tukeman varhaiskasvatuksen ulkopuolella oleville alle kouluikäisille lapsille, heidän vanhemmilleen ja hoitajilleen.

Maksuton leikkikerho (3-5 -vuotiaille)

Leikkikerhon tavoitteena on

• tarjota lapselle monipuolista ohjattua toimintaa

• totuttaa lasta toimimaan ryhmässä

• herättää myönteistä suhtautumista uuden oppimiseen

• tukea lapsen itsenäistymistä ja itsetunnon kehittymistä

• tukea perheiden kasvatustyötä

Leikkikerhon toimintaa ohjaa Lappeenrannan kaupungin varhaiskasvatussuunnitelma. Kerhossa ollaan ilman vanhempia kolme tuntia päivässä neljänä päivänä viikossa. Kerhopäivien määrä vaihtelee toimipisteittäin. Lapselle laitetaan kotoa mukaan omat pienet eväät. Lapset on vakuutettu kerhotoiminnan ajaksi. Kerhoon haetaan leikkikerhohakemuksella. Kerhotoimintaan osallistuminen on maksutonta.

Avoin päiväkoti

Avoin päiväkoti on lapsiperheiden kohtauspaikka, jossa perheillä on mahdollisuus tutustua toisiin samanlaisessa elämäntilanteessa oleviin perheisiin ja saada vertaisryhmän kasvatuksellista tukea. Toiminta pyrkii tukemaan lapsen kehitystä sekä vanhempia ja hoitajia heidän kasvatustyössään. Avoimessa päiväkodissa toimitaan yhdessä: leikitään, lauletaan, askarrellaan, maalataan, leivotaan, tehdään retkiä yms. Yhteisten toimintahetkien ja vapaan leikin lomassa on mahdollisuus keskusteluun ja vuorovaikutukseen toisten aikuisten ja henkilökunnan kanssa. Avoimessa päiväkodissa kaikki aikuiset toimivat yhdessä lasten kanssa, mutta päävastuu lapsesta on mukana olevalla aikuisella. Tarjolla on kahvia, teetä ja mehua pientä maksua vastaan. Mukaan voi ottaa myös omat eväät. Avoimen päiväkodin toimintaan osallistuminen ei edellytä ennakkoilmoittautumista.

Toimi näin

Voit hakea leikkikerhopaikkaa lapsellesi sähköisellä leikkikerhohakemuksella verkkoasiointikanavan kautta. Saat halutessasi kuittauksen sähköpostiisi onnistuneesta lähetyksestä. Avoimen päiväkodin toimintaan voit osallistua ilman ennakkoilmoittautumista.

Lisätietoa saa varhaiskasvatusyksikön johtajalta ja varhaiskasvatuksen palveluohjauksesta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Osallistuminen ei vaikuta Kelan maksamaan kotihoidon tukeen.

Tausta ja lainsäädäntö

Avoin varhaiskasvatustoiminta on tarkoitettu erityisesti kotihoidossa oleville lapsille. Lapsesi ja koko perheesi voivat saada hyvinvointinsa tueksi monenlaisia toimintamahdollisuuksia avoimissa päiväkodeissa, leikkipuistoissa ja kerhoissa.

Kerhotoiminta on ohjattua ja tavoitteellista. Pääpaino on leikillä, ulkoilulla ja turvallisella yhdessäololla. Tarjolla voi olla esimerkiksi liikunta-, kulttuuri- tai luontokerhoja. Myös vanhemmat voivat osallistua perhekerhojen toimintaan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLappeenrannan kaupunki
Palvelusta vastaaLappeenrannan kaupunki
Alue Lappeenranta
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Lappeenrannan kaupunki
Päivitetty: 7.5.2021