suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Porin kaupunki

Avoin varhaiskasvatuspalvelu ja kerhotoiminta

  • Palvelu
  • Pori
  • Julkinen palvelu

Avoimessa päiväkodissa lapsella on mahdollisuus tutustua ikäisiinsä lapsiin ja solmia kaverisuhteita. Lapsi oppii toimimaan ryhmässä. Lapsi saa uusia kokemuksia ja virikkeitä kasvunsa ja kehityksensä tueksi. Lisäksi avoimissa päiväkodeissa voidaan järjestää yhteisiä tapahtumia ja retkiä, joihin voi osallistua vanhemman ja sisarusten kanssa. Joissakin avoimissa päiväkodeissa järjestetään perhekerho ...

Toimi näin

Avoimiin päiväkoteihin on hakuaika huhtikuussa ja siitä ilmoitetaan varhaiskasvatuksen nettisivuilla. Haku tapahtuu sähköisellä hakemuksella. Vapaita paikkoja voi tiedustella myös muuna aikana.

Kenelle ja millä ehdoin

Avointen päiväkotien kerhot on tarkoitettu pääsääntöisesti 3-5 -vuotiaille lapsille. Muutamassa paikassa on kerhoja, joihin otetaan myös 2-vuotiaita lapsia.

Tausta ja lainsäädäntö

Avoin varhaiskasvatustoiminta on tarkoitettu erityisesti kotihoidossa oleville lapsille. Lapsesi ja koko perheesi voivat saada hyvinvointinsa tueksi monenlaisia toimintamahdollisuuksia avoimissa päiväkodeissa, leikkipuistoissa ja kerhoissa.

Kerhotoiminta on ohjattua ja tavoitteellista. Pääpaino on leikillä, ulkoilulla ja turvallisella yhdessäololla. Tarjolla voi olla esimerkiksi liikunta-, kulttuuri- tai luontokerhoja. Myös vanhemmat voivat osallistua perhekerhojen toimintaan.

Palvelun toteuttaa

Porin kaupunki

Palvelusta vastaa

Porin kaupunki
Tekstistä vastaa: Porin kaupunki
Päivitetty: 17.5.2022