suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Ilomantsin kunta

Avoin varhaiskasvatuspalvelu

  • Palvelu
  • Ilomantsi
  • Julkinen palvelu

Lapsen hyvinvointia tuetaan kunnan varhaiskasvatuspalveluilla. Avoimet päiväkodit, leikkipuistot ja kerhot tarjoavat monenlaista toimintaa. Ilomantsin kunnan varhaiskasvatuksessa Avoin päiväkoti toimii kahtena päivänä viikossa, maanantaisin ja tiistaisin klo 9 - 11 nuorisotalolla. Avoimessa päiväkodissa lapset ja aikuiset voivat yhdessä työntekijöiden kanssa ohjatusti leikkiä, laulaa, askarrella ja/tai viettää aikaa toisten perheiden kanssa.

Toimi näin

Avoin päiväkotitoiminta on tarkoitettu alle kouluikäisille lapsille yhdessä huoltajan tai muun aikuisen kanssa ilman ennakkoilmoittautumista.

Kenelle ja millä ehdoin

Avoin päiväkotitoiminta on tarkoitettu alle kouluikäisille lapsille yhdessä huoltajan tai muun aikuisen kanssa.

Palvelu on maksuton.

Osallistuminen ei vaikuta Kelan maksamaan kotihoidon tukeen.

Tausta ja lainsäädäntö

Avoin varhaiskasvatustoiminta on tarkoitettu erityisesti kotihoidossa oleville lapsille. Lapsenne ja koko perheenne voivat saada hyvinvointinsa tueksi monenlaisia toimintamahdollisuuksia avoimissa päiväkodeissa, leikkipuistoissa ja kerhoissa. Myös pitkäaikaissairailla tai sairaalahoidossa olevilla alle kouluikäisillä on oikeus saada virikkeellistä varhaiskasvatusta.

Kerhotoiminta on ohjattua ja tavoitteellista. Pääpaino on leikillä, ulkoilulla ja turvallisella yhdessäololla. Tarjolla voi olla esimerkiksi liikunta-, kulttuuri- tai luontokerhoja. Myös vanhemmat voivat osallistua perhekerhojen toimintaan. Koulujen loma-aikoina kerhot pitävät taukoa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaIlomantsin kunta
Alue Ilomantsi
Palvelun kieletsuomi, englanti
Tekstistä vastaa: Ilomantsin kunta
Päivitetty: 8.10.2019