suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Avoin varhaiskasvatuspalvelu

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Äänekosken kaupunki
Alue: Äänekoski
Palvelun kieli: suomi

Avoimen päiväkodin toiminta on Äänekosken kaupungin avointa varhaiskasvatuspalvelua kotihoidossa oleville lapsille ja heidän perheilleen.

Toiminta perustuu aktiiviseen yhdessäoloon, jossa vanhemmat huolehtivat lapsistaan.

Ohjelmaan kuuluu vapaata yhdessäoloa, leikkiä, arjen kokemusten vaihtamista, ohjattuja toimintahetkiä sekä vanhempien toivomusten mukaan asiantuntijavierailuja ja muuta ohjelmaa.

Avoimen varhaiskasvatuksen kerhot on tarkoitettu 3-5 -vuotiaille lapsille. Etusijalla ovat kotihoidossa olevat lapset. Toimintaa ohjaa Äänekosken kaupungin varhaiskasvatussuunnitelma. Äänekoskella yli 3-vuotiaat voivat osallistua kerhotoimintaan. Kerhossa lapsille tarjotaan lounas. Kerho on maksullinen.


Toimi näin

Avoimen päiväkodin toimintaan osallistuminen on perheelle maksutonta eikä ennakkoilmoittautumista tarvita. Osallistuminen ei myöskään vaikuta perheen Kela-etuuksiin.

Kerhoon haetaan sähköisellä hakemuksella ja kerho on maksullinen.


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Osallistuminen ei vaikuta Kelan maksamaan kotihoidon tukeen.

Avoin päiväkotitoiminta on maksutonta ja kerhotoiminta on maksullista.


Tausta ja lainsäädäntö

Avoin varhaiskasvatustoiminta on tarkoitettu erityisesti kotihoidossa oleville lapsille. Lapsenne ja koko perheenne voivat saada hyvinvointinsa tueksi monenlaisia toimintamahdollisuuksia avoimissa päiväkodeissa, leikkipuistoissa ja kerhoissa. Myös pitkäaikaissairailla tai sairaalahoidossa olevilla alle kouluikäisillä on oikeus saada virikkeellistä varhaiskasvatusta.

Kerhotoiminta on ohjattua ja tavoitteellista. Pääpaino on leikillä, ulkoilulla ja turvallisella yhdessäololla. Tarjolla voi olla esimerkiksi liikunta-, kulttuuri- tai luontokerhoja. Myös vanhemmat voivat osallistua perhekerhojen toimintaan. Koulujen loma-aikoina kerhot pitävät taukoa.


Palvelun toteuttaa: 
Äänekosken kaupunki