suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Avoin varhaiskasvatus

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Ylöjärven kaupunki
Alue: Ylöjärvi
Palvelun kieli: suomi

Avointa varhaiskasvatuspalvelua on tarjolla Metsäkylässä (Kaarnatupa), Asuntilassa (Kallionkolo), Soppeenmäessä (Vihriälä). Näiden lisäksi Kurun päiväkodissa on mahdollista osallistua päiväkotiryhmän mukana luontopainotteiseen toimintaan.

Ylöjärvellä avoimen varhaiskasvatuksen toimintakausi on 1.9.-31.5. ja toimipisteet ovat suljettuina koulujen loma-aikoina.


Toimi näin

Ylöjärven avoimeen varhaiskasvatukseen hakeudutaan ottamalla suoraan yhteyttä palvelua tarjoavaan yksikköön.


Kenelle ja millä ehdoin

Varhaiskasvatuksen järjestämä avoin varhaiskasvatus on tarkoitettu kotona oleville lapsille eikä toimintaan osallistuminen poista oikeutta kotihoidontukeen.

Toimintaan osallistuvilta lapsilta peritään kuukausimaksu, joka määräytyy etukäteen kirjallisesti sovittujen käyntikertojen mukaan. Sopimus tehdään vähintään neljäksi kalenterikuukaudeksi kerrallaan. Avoimen varhaiskasvatuksen palvelu on maksutonta niille perheille, joille vanhempien tulojen mukaan ei muodostuisi maksua myöskään koko- tai osapäivähoidossa.

Palvelu on maksullinen.

Osallistuminen ei vaikuta Kelan maksamaan kotihoidon tukeen.


Tausta ja lainsäädäntö

Avoin varhaiskasvatustoiminta on tarkoitettu erityisesti kotihoidossa oleville lapsille. Lapsenne ja koko perheenne voivat saada hyvinvointinsa tueksi monenlaisia toimintamahdollisuuksia avoimissa päiväkodeissa, leikkipuistoissa ja kerhoissa. Myös pitkäaikaissairailla tai sairaalahoidossa olevilla alle kouluikäisillä on oikeus saada virikkeellistä varhaiskasvatusta.

Kerhotoiminta on ohjattua ja tavoitteellista. Pääpaino on leikillä, ulkoilulla ja turvallisella yhdessäololla. Tarjolla voi olla esimerkiksi liikunta-, kulttuuri- tai luontokerhoja. Myös vanhemmat voivat osallistua perhekerhojen toimintaan. Koulujen loma-aikoina kerhot pitävät taukoa.


Palvelun toteuttaa: 
Ylöjärven kaupunki