suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vaasan kaupunki

Avoin varhaiskasvatus

  • Palvelu
  • Vaasa
  • Julkinen palvelu

Muutoksia kerhotoiminnassa syksyllä 2019

Kerhotoimintaa järjestetään Gerbyn, Huutoniemen ja Ristinummen avoimissa päiväkodeissa sekä keskustassa Vaahteramäen avoimessa päiväkodissa. Vaahteramäen avoimessa päiväkodissa alkaa kaksikielinen kerho, kun Gustavsborgin ruotsinkielisen avoimen päiväkodin toiminta jatkuu samoissa tiloissa Vaahteramäen avoimen päiväkodin kanssa. Kerhossa toteutetaan kielisuihku -menetelmää, jossa lapset tutustuvat vieraaseen kieleen (suomi tai ruotsi) muun muassa laulun ja leikin avulla.

Kerhotoiminta on tarkoitettu 3 - 5-vuotiaille lapsille, ja se toimii 3 kertaa viikossa 4 tuntia kerrallaan. Kerhot ovat maksuttomia eväskerhoja (lapsilla omat eväät mukanaan). Lapsella voi olla yksi kerhopaikka.

Vaasassa avoin varhaiskasvatus tarjoaa avointa päiväkotitoimintaa sekä kerhotoimintaa. Avoin varhaiskasvatus on hyvä vaihtoehto koko- tai osapäiväiselle varhaiskasvatukselle. Leikin osuus toiminnassa on keskeinen.

Avoin varhaiskasvatus on ohjattua, valvottua, suunnitelmallista ja tavoitteellista toimintaa, joka perustuu varhaiskasvatussuunnitelmaan (vasu).

Avoimen päiväkodin toiminta on tarkoitettu kaikille vaasalaisille alle kouluikäisille lapsille sekä heidän vanhemmilleen ja hoitajilleen. Avoimen päiväkodin tavoitteena on tukea perheitä lasten kasvatuksessa, tutustuttaa perheitä toisiinsa, tarjota lapsille leikkiseuraa ja monipuolista toimintaa arjen keskellä sekä vanhemmille mahdollisuus vertaistukeen toisten vanhempien kanssa. Toimintaan ei vaadita etukäteisilmoittautumista vaan ilmoittautua voi suoraan avoimen päiväkodin henkilökunnalle. Toiminta on maksutonta.

Avoimen päiväkodin kerho on tarkoitettu lapsille, jotka eivät ole kunnallisessa varhaiskasvatuksessa ja joiden asuinkunta on Vaasa. Kerho on hyvä vaihtoehto lapselle, joka ei tarvitse varhaiskasvatusta vaan muuta säännöllistä ryhmätoimintaa.

Jokaiselle lapselle tehdään kerhotoiminnan alussa palvelusopimus, sekä oma kerhovasu. Avoimen varhaiskasvatuspalvelun piiriin kuuluvien lasten ja heidän perheidensä on mahdollista saada tarvittaessa myös erityisvarhaiskasvatuksen tukea lapsen kasvuun ja kehitykseen liittyvissä asioissa. Kerhotoiminnan tavoitteena on tukea lapsen itsetunnon kehitystä ja itsenäistymistä, tarjota lapsille monipuolista, suunniteltua ja ohjattua toimintaa, tukea lasta toimimaan sekä yksilönä että ryhmän jäsenenä ja herättää myönteistä suhtautumista uuden oppimiseen.

Lue lisää avoimesta varhaiskasvatuksesta Vaasan kaupungin verkkosivuilta vaasa.fi.

Toimi näin

Huom! Teknisten ongelmien vuoksi hakuaika alkaa maanantaina 5.5.2019 (aikaisemmin saapuneet hakemukset ovat edelleen voimassa).

Hakuaika toimintakauden 2019 – 2020 kerhotoimintaan on ajalla 3.5. - 19.5. 2019 aikana. Hakemus on voimassa 31.5.2020 asti ja mikäli vapaita paikkoja löytyy, voi kerhon aloittaa myös kesken toimintakauden. Hakemuksia voi jättää myös ympäri vuoden.

Kerhoon haetaan ensisijaisesti sähköisesti. Voit täyttää hakemuksen Vaasan kaupungin varhaiskasvatuksen sähköisessä asiointipalvelussa.

Lomakkeen voi myös tulostaa tai noutaa avoimesta päiväkodista tai varhaiskasvatuksen asiakaspalvelusta, os. Raastuvankatu 29, 65100 Vaasa (ma - pe klo 9.00 - 15.00). Lomake palautetaan siihen avoimeen päiväkotiin, josta kerhopaikkaa haetaan.

Kerhopaikan saaneille lähetetään päätös kotiin toukokuun aikana.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Vielä kevään 2019 aikana kerhotoiminta on maksullista ja siitä peritään kiinteä kuukausimaksu. Kuningattarenpolun sekä Vaahteramäen avoimissa päiväkodeissa on myös maksutonta kerhotoimintaa. Tarkemmat tiedot asiakasmaksuista löydät Vaasan kaupungin varhaiskasvatuksen sivuilta.

Syksystä 2019 alkaen kaikki kerhot ovat maksuttomia.

Avoin päiväkotitoiminta on maksutonta.

Osallistuminen ei vaikuta Kelan maksamaan kotihoidon tukeen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVaasan kaupunki
Palvelusta vastaaVaasan kaupunki
Alue Vaasa
Palvelun kieletruotsi, suomi
Tekstistä vastaa: Vaasan kaupunki
Päivitetty: 23.3.2022