suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Eskoon Sosiaalipalvelujen kuntayhtymä

Autismikuntoutusohjaus

  • Palvelu
  • 32 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Autismikuntoutusohjaus on osa lapsiperheiden palveluita. Tuemme autismin kirjon lapsen tai nuoren kasvua ja kehitystä sekä lapsen perhettä. Autismikuntoutusohjaus tuo ensitietoa autismista sekä ohjausta ja kuntoutusta lapselle, perheelle ja lapsen lähiympäristölle. Tavoitteena on mahdollisimman varhainen puuttuminen huolta aiheuttaviin tilanteisiin. Autismikuntoutusohjaus toteutuu lapsen eri elämänvaiheissa, kuten siirtymävaiheissa tai muutostilanteissa.

Tavoitteet autismikuntoutusohjaukselle asetamme yhdessä lapsen ja perheen kanssa. Tuemme lapsen oman toiminnan ohjausta, kognitiivisia taitoja sekä vuorovaikutus – ja sosiaalisia taitoja erilaisin menetelmin mm. leikkien ja aistiharjoitusten avulla. Tuemme perhettä harjoittamaan taitoja lapsen kanssa arjessa. Kartoitamme mahdolliset aistierityisyydet ja pyrimme löytämään keinoja näiden huomioimiseen eri ympäristöissä. Autamme lasta oman tunnetilan hahmottamiseen ja tunteiden hallintaan. Selkeytämme ja jäsennämme toimintaympäristöä sekä päivästruktuuria. Autamme perheitä löytämään keinoja arjen sujumiseen ja vahvistamaan jo löydettyjä hyviä keinoja. Tarpeen mukaan voimme konsultoida työryhmää esim. kommunikointi-, kinestetiikka- tai avekki-asioissa.

Perheen voimavarojen ja tukiverkoston huomioiminen sekä tarvittaviin palveluihin ohjaaminen on tärkeä osa autismikuntoutusohjaajan työtä. Osallistumme lapsen kehitystä koskeviin palavereihin, esim. hojks ja palvelusuunnitelmapalaverit. Tarpeen mukaan autamme perheitä erilaisissa lasta koskevien lomakkeiden ja hakemusten täyttämisessä. Tiedotamme perheitä ajankohtaisista palveluista sekä esim. sopeutumisvalmennus-kursseista.

Toimi näin

Varmista omasta kotikunnasta tarvitseeko autismikuntoutusohjausta hakea kunnan omalla vammaispalvelulomakkeella.

Kenelle ja millä ehdoin

Autismikuntoutusohjausprosessi käynnistyy lapsen ohjautuessa palveluun hoitavan tahon suosituksesta.

Palvelu on maksuton.

Maksusitoumus kunnasta tarvitaan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaEskoon Sosiaalipalvelujen kuntayhtymä
Palvelusta vastaaEskoon Sosiaalipalvelujen kuntayhtymä
Alue Ähtäri, Alajärvi, Alavus, Evijärvi, Ilmajoki, Isojoki, Isokyrö, Karijoki, Kaskinen, Kauhajoki, Kauhava, Korsnäs, Kristiinankaupunki, Kruunupyy, Kuortane, Kurikka, Laihia, Lappajärvi, Lapua, Luoto, Maalahti, Mustasaari, Närpiö, Pedersören kunta, Pietarsaari, Seinäjoki, Soini, Teuva, Uusikaarlepyy, Vaasa, Vimpeli, Vöyri
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Eskoon Sosiaalipalvelujen kuntayhtymä
Päivitetty: 8.6.2020