suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pöytyän kunta

Asunnottomien palveluohjaus

  • Palvelu
  • Pöytyä
  • Julkinen palvelu

Sosiaalityö auttaa asiakasta elämän vaikeuksissa. Tällaisia voivat olla muun muassa elämänhallintaan liittyvät asiat ja taloudelliset vaikeudet. Sosiaalisen tuen tavoitteena on ylläpitää ja edistää yksilöiden ja perheiden turvallisuutta ja itsenäistä suoriutumista. Sosiaalityöntekijät ja sosiaaliohjaajat neuvovat ja ohjaavat asiakkaita sosiaalipalveluiden ja etuuksien hakemisessa. Mielenterveys- ja päihdetyöntekijän vastaanotolle pääsee ilman lähetettä.

Parhaiten työntekijät ovat tavoitettavissa puhelinaikana ma, ti, to, pe klo 9 - 10

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Asunnottomille ja asunnottomuuden uhkaamille henkilöille tarjotaan ohjausta ja neuvontaa, jossa asiakkaan tilanne kartoitetaan kokonaisuutena. Palveluohjauksessa ratkotaan asuntoasiaa ja ohjataan asiakas tarvittaessa hänelle soveltuvien sosiaali- ja terveyspalveluiden käyttäjäksi.

Neuvojat kertovat, mitä palveluita on tarjolla, miten niihin hakeudutaan ja mitä niiden käyttö edellyttää. He neuvovat tarvittaessa erilaisten taloudellisten tukien hakemisessa ja yhteensovittamisessa. Neuvojat opastavat myös eri järjestöjen tuottamien asunnottomuuspalveluiden pariin.

Perustiedot

Palvelusta vastaaPöytyän kunta
Palvelun toteuttaaPöytyän kunta
Alue Pöytyä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pöytyän kunta
Päivitetty: 28.12.2018