suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Naantalin kaupunki

Asunnottomien palveluohjaus

  • Palvelu
  • Naantali
  • Julkinen palvelu

Sosiaalityön asumispalveluohjaaja neuvoo ja ohjaa asunnottomia asunnon hakemisessa. Ohjaaja kartoittaa yhdessä asiakkaan kanssa hänen tilannettaan sekä tuen tarvetta ja antaa ohjausta, neuvontaa ja psykososiaalista tukea.

Palveluohjauksen tavoitteena on vähentää ja poistaa asunnottomuuteen liittyviä hyvinvointia ja turvallisuutta vaarantavia tekijöitä.

Jotta apu saavuttaisi asiakkaan mahdollisimman hyvin, hoidon ja kuntoutuksen tarpeen arviointi ja -suunnitelma tehdään tarvittaessa sosiaali- ja terveystoimen yhteistyönä.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Asunnottomille ja asunnottomuuden uhkaamille henkilöille tarjotaan ohjausta ja neuvontaa, jossa asiakkaan tilanne kartoitetaan kokonaisuutena. Palveluohjauksessa ratkotaan asuntoasiaa ja ohjataan asiakas tarvittaessa hänelle soveltuvien sosiaali- ja terveyspalveluiden käyttäjäksi.

Neuvojat kertovat, mitä palveluita on tarjolla, miten niihin hakeudutaan ja mitä niiden käyttö edellyttää. He neuvovat tarvittaessa erilaisten taloudellisten tukien hakemisessa ja yhteensovittamisessa. Neuvojat opastavat myös eri järjestöjen tuottamien asunnottomuuspalveluiden pariin.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaNaantalin kaupunki
Palvelusta vastaaNaantalin kaupunki
Alue Naantali
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Naantalin kaupunki
Päivitetty: 9.3.2020