suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Laukaan kunta

Asunnottomien palveluohjaus

  • Palvelu
  • Laukaa
  • Julkinen palvelu

Laukaan kunnan sosiaalitoimisto antaa asunnottomille ja asunnottomuuden uhkaamille henkilöille palveluohjausta ja neuvontaa kunnan omista sekä muiden palveluista.

Palveluohjauksessa selvitetään asunnottomuutta tai asunnottomuuden uhkaa ja ohjataan asiakas tarvittaessa hänelle soveltuvien sosiaali- ja terveyspalveluiden käyttäjäksi. Myös erilaisten taloudellisten tukien hakemisessa autetaan. Yhteistyötä tehdään vuokranantajien kanssa sekä tuetaan asiakkaan asumista mm. välitystilin avulla.

Toimi näin

Palveluohjausta ja neuvontaa annetaan kaikille kuntalaisille. Palvelu on suomenkielistä. Tulkkipalvelut ovat käytettävissä ulkomaalaisten asiakkaiden kohdalla.

Voit ottaa puhelimitse yhteyttä sosiaaliohjaajiin tai käydä Laukaan kunnan sosiaalitoimistossa.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Asunnottomille ja asunnottomuuden uhkaamille henkilöille tarjotaan ohjausta ja neuvontaa, jossa asiakkaan tilanne kartoitetaan kokonaisuutena. Palveluohjauksessa ratkotaan asuntoasiaa ja ohjataan asiakas tarvittaessa hänelle soveltuvien sosiaali- ja terveyspalveluiden käyttäjäksi.

Neuvojat kertovat, mitä palveluita on tarjolla, miten niihin hakeudutaan ja mitä niiden käyttö edellyttää. He neuvovat tarvittaessa erilaisten taloudellisten tukien hakemisessa ja yhteensovittamisessa. Neuvojat opastavat myös eri järjestöjen tuottamien asunnottomuuspalveluiden pariin.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLaukaan kunta
Palvelusta vastaaLaukaan kunta
Alue Laukaa
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Laukaan kunta
Päivitetty: 3.12.2021