suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Haapaveden kaupunki

Asunnottomien palveluohjaus

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Sosiaali- ja terveyspiiri Helmen sosiaalityöntekijän tai sosiaaliohjaajan tehtävänä on sosiaalihuoltolain mukainen palvelutarpeen arviointi ja tarvittava palveluverkoston kokoaminen. Arvioinnin myötä pyritään varmistamaan, että asiakkaalla on aina tarvittavat ja riittävät palvelut käytössään. Palveluohjauksessa ratkotaan asuntoasiaa ja ohjataan asiakas tarvittaessa hänelle soveltuvien sosiaali- ja terveyspalveluiden käyttäjäksi.

Asunnottomien palveluohjaus on osa sosiaali- ja terveyspiiri Helmen aikuissosiaalityötä. Aikuissosiaalityön sosiaalityöntekijä/-ohjaaja toimii tarvittaessa yhteistyössä vuokranantajien kanssa.

Toimi näin

Ota yhteyttä sosiaalitoimistoon puhelimitse.

Kenelle ja millä ehdoin

Asunnottomille tai asunnottomuuden uhkaamille henkilöille.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Asunnottomille ja asunnottomuuden uhkaamille henkilöille tarjotaan ohjausta ja neuvontaa, jossa asiakkaan tilanne kartoitetaan kokonaisuutena. Palveluohjauksessa ratkotaan asuntoasiaa ja ohjataan asiakas tarvittaessa hänelle soveltuvien sosiaali- ja terveyspalveluiden käyttäjäksi.

Neuvojat kertovat, mitä palveluita on tarjolla, miten niihin hakeudutaan ja mitä niiden käyttö edellyttää. He neuvovat tarvittaessa erilaisten taloudellisten tukien hakemisessa ja yhteensovittamisessa. Neuvojat opastavat myös eri järjestöjen tuottamien asunnottomuuspalveluiden pariin.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHaapaveden kaupunki
Palvelusta vastaaHaapaveden kaupunki
Alue Haapavesi, Pyhäntä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Haapaveden kaupunki
Päivitetty: 18.11.2021