suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä

Asunnottomien palveluohjaus

  • Palvelu
  • 9 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Sosiaalityön ja sosiaaliohjauksen keinoin etsitään asiakkaiden kanssa ratkaisuja asunnottomuudne uhatessa tai asunnottomuuden aikana. Taloudellinen tuki (täydentävä ja ehkäisevä toimeentulotuki) on käytettävissä. Asiakkaan rahat voidaan ohjata kulkemaan välitystilin kautta, jolloin vuokranmaksu varmistuu. Asumisen tukemiseksi voidaan tehdä päätös sosiaalisesta isännöinnistä. Sosiaaliohjauksen keinoin tuetaan arjen pärjäämisessä. Asiointi voi tapahtua toimistolla tai kotikäynnein.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Asunnottomille ja asunnottomuuden uhkaamille henkilöille tarjotaan ohjausta ja neuvontaa, jossa asiakkaan tilanne kartoitetaan kokonaisuutena. Palveluohjauksessa ratkotaan asuntoasiaa ja ohjataan asiakas tarvittaessa hänelle soveltuvien sosiaali- ja terveyspalveluiden käyttäjäksi.

Neuvojat kertovat, mitä palveluita on tarjolla, miten niihin hakeudutaan ja mitä niiden käyttö edellyttää. He neuvovat tarvittaessa erilaisten taloudellisten tukien hakemisessa ja yhteensovittamisessa. Neuvojat opastavat myös eri järjestöjen tuottamien asunnottomuuspalveluiden pariin.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaEtelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Palvelusta vastaaEtelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Alue Hirvensalmi, Joroinen, Juva, Kangasniemi, Mäntyharju, Mikkeli, Pertunmaa, Pieksämäki, Puumala
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Päivitetty: 15.5.2020