suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Utsjoen kunta

Asunnon muutostyöt

  • Palvelu
  • Utsjoki
  • Julkinen palvelu

Asunnonmuutostyöt voidaan korvata sinulle vammaispalvelulain mukaisesti. Voit hakea vammaispalvelulain mukaisia asunnon muutostöitä avopalveluohjaajalta. Hakemuksen liitteeksi tarvitset lääkärinlausunnon, muutostöiden suunnitelman ja arvion kustannuksista.

Lisätietoja saat avopalveluohjaajalta. Avopalveluohjaaja tekee asunnonmuutostyöasioissa yhteistyötä esimerkiksi kunnan fysioterapeutin kanssa.

Toimi näin

Tausta ja lainsäädäntö

Vaikeavammaiselle henkilölle korvataan tämän asunnossa tarvittavat välttämättömät muutostyöt. Jos hän tarvitsee asuntoonsa välineitä tai laitteita, niistä aiheutuvat kohtuulliset kulut korvataan. Jotkin hyvinvointialueet korvaavat myös ikääntyneiden asunnon muutostyöt.

Korvattavia asunnon muutostöitä ovat muun muassa ovien leventäminen, luiskien rakentaminen, kylpyhuoneen, WC:n ja vesijohdon muutostyöt, kiinteiden kalusteiden sekä rakennus- ja sisustusmateriaalien vaihtaminen ja muutoksiin liittyvä suunnittelu. Korvattavia välineitä ovat esimerkiksi nosto- ja hälytyslaitteet. Vaikeavammaiselle henkilölle voidaan lisäksi antaa välineitä ja laitteita korvauksetta lainaksi myös pitkäaikaiseen käyttöön.

Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä palveluista ja tukitoimista

Palvelusta vastaa

Utsjoen kunta
Tekstistä vastaa: Utsjoen kunta
Päivitetty: 18.11.2022