suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Utsjoen kunta

Asunnon muutostyöt

  • Palvelu
  • Utsjoki
  • Julkinen palvelu
Alue Utsjoki
Palvelun kielet suomi, pohjoissaame

Asunnonmuutostyöt voidaan korvata vammaispalvelulain mukaisesti.

Korvattavia asunnon muutostöitä ovat henkilön vamman tai sairauden vuoksi suoritettavat välttämättömät rakennustyöt mm. ovien leventäminen, luiskien rakentaminen, kylpyhuoneen, WC:n ja vesijohdon asentaminen, kiinteiden kalusteiden ja rakennus- ja sisustusmateriaalien muuttaminen sekä vastaavat muut henkilön vakituisessa asunnossa suoritettavat rakennustyöt.

Asunnon muutostyöksi katsotaan myös esteiden poistaminen asunnon välittömästä lähiympäristöstä ja kiinteästi asennettavien välineiden ja laitteiden asennus.

Korvattavia asuntoon kuuluvia välineitä ja laitteita ovat esimerkiksi nosto- ja hälytyslaitteet.


Toimi näin

Hae vammaispalvelulain mukaisia asunnon muutostöitä sosiaalitoimistosta. Hakemuksen liitteeksi tarvitset lääkärinlausunnon, muutostöiden suunnitelman ja arvion kustannuksista.

Lisätietoja saat avopalvelun ohjaajalta.


Kenelle ja millä ehdoin

Vammaispalvelulaki

Palvelu on maksuton.


Tausta ja lainsäädäntö

Vaikeavammaiselle henkilölle korvataan tämän asunnossa tarvittavat välttämättömät muutostyöt. Hänen asunnossansa tarvitsemista välineistä ja laitteista aiheutuvat kohtuulliset kulut korvataan.

Korvattavia asunnon muutostöitä ovat muun muassa ovien leventäminen, luiskien rakentaminen, kylpyhuoneen, WC:n ja vesijohdon muutostyöt, kiinteiden kalusteiden sekä rakennus- ja sisustusmateriaalien vaihtaminen ja muutoksiin liittyvä suunnittelu. Korvattavia välineitä ovat esimerkiksi nosto- ja hälytyslaitteet. Vaikeavammaiselle henkilölle voidaan lisäksi antaa välineitä ja laitteita korvauksetta lainaksi myös pitkäaikaiseen käyttöön.

Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä palveluista ja tukitoimista

Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä palveluista ja tukitoimista


Palvelun toteuttaa: Tuottaja riippuu asunnon muutostyöstä. (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)