suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Asunnon muutostyöt

  • Palvelu
  • Helsinki
  • Julkinen palvelu

Asunnon muutostyöt auttavat sinua asumaan ja elämään mahdollisimman omatoimisesti ja itsenäisesti omassa asunnossasi. 

Korvattavia muutostöitä ovat muun muassa ovien leventäminen, kynnysten poistaminen, luiskien tekeminen, ammeen poistaminen sekä erilaisten esteiden poistaminen. Teemme muutostyöt vain vakinaiseen asuntoosi. 

Hae palvelua oman asuinalueesi vammaisten sosiaalityön toimipiste ...

Toimi näin

Kenelle ja millä ehdoin

Hakijan vaikeavammaisuus arvioidaan lääkärintodistuksen perusteella. Toiminnallisten rajoitteiden arvio tehdään toimintaterapeutin tai fysioterapeutin lausunnon perusteella. Sosiaalityöntekijä arvioi toimintakyvyn sekä vamman vaatimat välttämättömät muutostyöt yhteistyössä asiakkaan kanssa.

Palvelu on tarkoitettu helsinkiläisille.

Tausta ja lainsäädäntö

Vaikeavammaiselle henkilölle korvataan tämän asunnossa tarvittavat välttämättömät muutostyöt. Jos hän tarvitsee asuntoonsa välineitä tai laitteita, niistä aiheutuvat kohtuulliset kulut korvataan. Jotkin hyvinvointialueet korvaavat myös ikääntyneiden asunnon muutostyöt.

Korvattavia asunnon muutostöitä ovat muun muassa ovien leventäminen, luiskien rakentaminen, kylpyhuoneen, WC:n ja vesijohdon muutostyöt, kiinteiden kalusteiden sekä rakennus- ja sisustusmateriaalien vaihtaminen ja muutoksiin liittyvä suunnittelu. Korvattavia välineitä ovat esimerkiksi nosto- ja hälytyslaitteet. Vaikeavammaiselle henkilölle voidaan lisäksi antaa välineitä ja laitteita korvauksetta lainaksi myös pitkäaikaiseen käyttöön.

Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä palveluista ja tukitoimista

Palvelun toteuttaa

Helsingin kaupunki

Palvelusta vastaa

Sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala, Helsingin kaupunki
Tekstistä vastaa: Sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala, Helsingin kaupunki
Päivitetty: 3.10.2023