suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Oulun kaupunki

Asunnon muutostyöt

  • Palvelu
  • Oulu
  • Julkinen palvelu

Jos olet vaikeavammainen, sinulla on mahdollisuus saada tukea asunnon muutostöihin, joiden avulla kotona liikkumisesi ja omatoimisuutesi vahvistuu.

Muutostöillä tarkoitetaan vammasi vaatimia välttämättömiä ja kohtuullisia muutostöitä asuntosi ja sen välittömässä lähiympäristössä.

Korvattavia asuntosi muutostöitä ovat esimerkiksi: valaistusmuutostyöt, ovien leventäminen, luiskien rakentaminen sekä kiinteiden kalusteiden ja rakenteiden muuttaminen.

Päätökset muutostöiden myöntämisestä tekee vammaispalveluiden sosiaalityöntekijä. Muutostöiden arvioinnissa käytetään apuna asiantuntijalausuntoja.

Toimi näin

Ota yhteyttä Oulun omahoidon kautta sosiaalityöntekijään.

Täytä vammaispalveluhakemus ja valitse kohta; asunnon muutostyöt.

Asioi palveluohjausyksikössä tai soita erityisryhmien palveluohjauksen puhelimeen.

Kenelle ja millä ehdoin

Olet vaikeavammainen ja liikkuminen sekä omatoimisuus vakituisessa asunnossa tuottaa vammasi tai sairautesi vuoksi erityisiä vaikeuksia.

Palvelu on maksuton.

Välttämättömät asunnon muutostyöt ovat maksuttomia.

Tausta ja lainsäädäntö

Vaikeavammaiselle henkilölle korvataan tämän asunnossa tarvittavat välttämättömät muutostyöt. Hänen asunnossansa tarvitsemista välineistä ja laitteista aiheutuvat kohtuulliset kulut korvataan. Jotkin kunnat korvaavat myös ikääntyneiden asunnon muutostyöt.

Korvattavia asunnon muutostöitä ovat muun muassa ovien leventäminen, luiskien rakentaminen, kylpyhuoneen, WC:n ja vesijohdon muutostyöt, kiinteiden kalusteiden sekä rakennus- ja sisustusmateriaalien vaihtaminen ja muutoksiin liittyvä suunnittelu. Korvattavia välineitä ovat esimerkiksi nosto- ja hälytyslaitteet. Vaikeavammaiselle henkilölle voidaan lisäksi antaa välineitä ja laitteita korvauksetta lainaksi myös pitkäaikaiseen käyttöön.

Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä palveluista ja tukitoimista

Perustiedot

Palvelun toteuttaaOulun kaupunki
Palvelusta vastaaOulun kaupunki
Alue Oulu
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Oulun kaupunki
Päivitetty: 4.3.2020