suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Närpiön kaupunki

Asunnon muutostyöt

  • Palvelu
  • Närpiö
  • Julkinen palvelu

Kunta korvaa tarpeelliset muutostyöt vaikeavammaisen henkilön asuntoon. Kunta korvaa myös vaikeavammaisen asuntoonsa tarvitsemista välineistä ja laitteista aiheutuvat kohtuulliset kulut.

Korvattavia asunnon muutostöitä ovat muun muassa ovien laajennukset, luiskien rakentamiset, kylpyhuoneen, wc-tilojen ja vesijohtojen muutostyöt sekä rakennus- ja sisustustarvikkeet ja muutosten suunnittelu. Korvattavia välineitä ovat esimerkiksi nosto- ja hälytyslaitteet. Lisäksi kunta voi ilmaiseksi lainata välineitä ja laitteita pitkäaikaiseen käyttöön.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Vaikeavammaiselle henkilölle korvataan tämän asunnossa tarvittavat välttämättömät muutostyöt. Hänen asunnossansa tarvitsemista välineistä ja laitteista aiheutuvat kohtuulliset kulut korvataan. Jotkin kunnat korvaavat myös ikääntyneiden asunnon muutostyöt.

Korvattavia asunnon muutostöitä ovat muun muassa ovien leventäminen, luiskien rakentaminen, kylpyhuoneen, WC:n ja vesijohdon muutostyöt, kiinteiden kalusteiden sekä rakennus- ja sisustusmateriaalien vaihtaminen ja muutoksiin liittyvä suunnittelu. Korvattavia välineitä ovat esimerkiksi nosto- ja hälytyslaitteet. Vaikeavammaiselle henkilölle voidaan lisäksi antaa välineitä ja laitteita korvauksetta lainaksi myös pitkäaikaiseen käyttöön.

Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä palveluista ja tukitoimista

Perustiedot

Palvelun toteuttaaNärpiön kaupunki
Palvelusta vastaaNärpiön kaupunki
Alue Närpiö
Palvelun kieletruotsi, suomi
Tekstistä vastaa: Närpiön kaupunki
Päivitetty: 11.8.2021