suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Naantalin kaupunki

Asunnon muutostyöt

  • Palvelu
  • Naantali
  • Julkinen palvelu

Naantalin kaupunki korvaa vaikeavammaiselle henkilölle asunnon muutostöistä ja asuntoon kuuluvien välineiden ja laitteiden hankkimisesta aiheutuneet kohtuulliset kustannukset.

Korvattavia asunnon muutostöitä ovat esimerkiksi ovien levennykset, kynnysten poistot, luiskien rakentamiset, pesutilojen muutostyöt, tukikahvojen ja kaiteiden asentamiset, kiinteiden kalusteiden korkeuden muuttamiset ja valaistuksen muutostyöt.

Korvattavia asuntoon kuuluvia välineitä ovat nostolaitteet, hälytyslaitteet ja vastaavat muut asuntoon kiinteästi asennettavat välineet ja laitteet.

Toimi näin

Asunnon muutostöitä voit hakea vammaispalveluhakemuksella.

Kenelle ja millä ehdoin

Asunnon muutostöitä ja asuntoon kuuluvien välineiden ja laitteiden hankkimisesta aiheutuneita kohtuullisia kustannuksia korvataan vaikeavammaiselle henkilölle, jos hän vammansa tai sairautensa johdosta välttämättä tarvitsee suoriutuakseen tavanomaisista elämän toiminnoista, eikä hän ole jatkuvan laitoshoidon tarpeessa.

Tausta ja lainsäädäntö

Vaikeavammaiselle henkilölle korvataan tämän asunnossa tarvittavat välttämättömät muutostyöt. Hänen asunnossansa tarvitsemista välineistä ja laitteista aiheutuvat kohtuulliset kulut korvataan.

Korvattavia asunnon muutostöitä ovat muun muassa ovien leventäminen, luiskien rakentaminen, kylpyhuoneen, WC:n ja vesijohdon muutostyöt, kiinteiden kalusteiden sekä rakennus- ja sisustusmateriaalien vaihtaminen ja muutoksiin liittyvä suunnittelu. Korvattavia välineitä ovat esimerkiksi nosto- ja hälytyslaitteet. Vaikeavammaiselle henkilölle voidaan lisäksi antaa välineitä ja laitteita korvauksetta lainaksi myös pitkäaikaiseen käyttöön.

Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä palveluista ja tukitoimista

Perustiedot

Palvelun toteuttaaNaantalin kaupunki
Palvelusta vastaaNaantalin kaupunki
Alue Naantali
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Naantalin kaupunki
Päivitetty: 13.10.2020