suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Inarin kunta

Asunnon muutostyöt

  • Palvelu
  • Inari
  • Yksityinen palvelu

Avustusta voidaan myöntää sosiaalisin perustein omakotitalon omistajalle tai osakkeenomistajalle huoneiston sisäisten korjausten kustannuksiin. Avustuksen määrä on enintään 50 % hyväksytyistä kustannuksista, erityisestä syystä enintään 70 %. Ainakin yhden ruokakunnan jäsenistä tulee olla vähintään 65-vuotias tai vammainen.

Toimi näin

Avustuksella on jatkuva hakuaika ja voit hakea sitä sähköisen asioinnin kautta tai lähettämällä tulostetun hakemuksen (ARA 35) osoitteeseen:

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus

PL 30

15140 LAHTI

http://www.ara.fi/fi-FI/ARAn_verkkoasiointi

Korjausavustusten hakemiseen saat apua ARAn puhelinpalvelusta puh. 029 525 0818

Palvelu on avoinna ti-to klo 9-15 (heinäkuussa ti-ke 9-15). Apua saa myös sähköpostitse osoitteesta korjausavustus@ara.fi.

Korjausavustusten palvelusta voit myös tilata paperisen hakemuslomakkeen.

Kenelle ja millä ehdoin

Avustusten myöntämisen edellytyksenä on, että korjaustöitä ei ole aloitettu ennen avustuspäätöstä tai ennakkoaloituslupaa.

Tausta ja lainsäädäntö

Vaikeavammaiselle henkilölle korvataan tämän asunnossa tarvittavat välttämättömät muutostyöt. Hänen asunnossansa tarvitsemista välineistä ja laitteista aiheutuvat kohtuulliset kulut korvataan.

Korvattavia asunnon muutostöitä ovat muun muassa ovien leventäminen, luiskien rakentaminen, kylpyhuoneen, WC:n ja vesijohdon muutostyöt, kiinteiden kalusteiden sekä rakennus- ja sisustusmateriaalien vaihtaminen ja muutoksiin liittyvä suunnittelu. Korvattavia välineitä ovat esimerkiksi nosto- ja hälytyslaitteet. Vaikeavammaiselle henkilölle voidaan lisäksi antaa välineitä ja laitteita korvauksetta lainaksi myös pitkäaikaiseen käyttöön.

Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä palveluista ja tukitoimista

Perustiedot

Palvelun toteuttaaAsumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA)
Palvelusta vastaaInarin kunta
Alue Inari
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Inarin kunta
Päivitetty: 20.4.2020