suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pietarsaaren sosiaali- ja terveysvirasto

Asunnon muutostyöt, ikääntyneet

  • Palvelu
  • 4 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Jotta kotona asumistasi voitaisiin tukea jatkossakin, voit tarvittaessa hakea sosiaalihuoltolain mukaisia asunnon muutostöitä (ohjeet). Voit hakea pienimuotoisia varustamis-, korjaus- ja muutostöitä asuntoosi. Kyseessä voi olla esim. kynnysten poisto tai tukikahvojen ja luiskien asennus.

Ensisijaisena tavoitteena on, että huolehdit itse tai omaistesi kanssa asunnon korjaamisesta ja varustamisesta omia tarpeitasi ja toimintakykyäsi vastaavaksi. Asunnon huono kunto ei lisää mahdollisuuksia kunnallisen asumispaikan saamiseksi. Tähän vaaditaan, että hoidon tarve on laaja ja että kotihoidon palvelut eivät enää täytä tarvettasi.

Toimi näin

Ota yhteys senioriohjaajaan.

Asunnon muutostöiden mahdollisuuden selvittämiseksi teet hakemuksen senioriohjaajalle, joka kartoittaa ja selvittää asian. Hakemus tehdään lomakkeella ”Hakemus sosiaalihuoltolain mukaisista asunnon muutostöistä”.

Kenelle ja millä ehdoin

Avustus myönnetään harkinnan mukaan. Sinun on oltava yli 65-vuotias ja asunnon on oltava omistusasunto. Kartoituksessa huomioidaan tulosi ja muu varallisuutesi, mutta myös edellytyksesi jatkaa asumista asunnossa, jos muutostyöt tehdään.

Palvelu on maksuton.

Kartoitus on maksuton ja se johtaa aina päätökseen. Tuen määrä ilmenee päätöksestä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPietarsaaren sosiaali- ja terveysvirasto
Palvelusta vastaaPietarsaaren sosiaali- ja terveysvirasto
Alue Luoto, Pedersören kunta, Pietarsaari, Uusikaarlepyy
Palvelun kieletruotsi, suomi
Tekstistä vastaa: Pietarsaaren sosiaali- ja terveysvirasto
Päivitetty: 18.11.2020