suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Vammaisten asunnon muutostyöt

  • Palvelu
  • 9 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Voit hakea meiltä korvausta asuntosi muutostöihin, jos sinulla on vamman tai sairauden vuoksi erityisiä vaikeuksia liikkua tai toimia vakituisessa asunnossasi. Korvaamme vamman vaatimat välttämättömät ja kohtuulliset muutostyökustannukset asunnossasi ja sen välittömässä läheisyydessä (mm. ovien leventäminen, luiskien rakentaminen).

Toimi näin

Vammaispalveluihin haetaan ottamalla yhteyttä puhelimitse Iso apu -palvelukeskusten ensineuvoon, palveluohjaajiin tai täyttämällä kirjallinen tai sähköinen hakemus.

Kenelle ja millä ehdoin

Ensimmäistä kertaa palveluja haettaessa tarvitsemme terveydenhuollon todistuksen toimintakyvystäsi.

Tausta ja lainsäädäntö

Vammainen henkilö voi saada tukea asunnossaan tarvittaviin välttämättömiin muutostöihin, kuten ovien leventämiseen ja luiskien rakentamiseen. Jotkin hyvinvointialueet korvaavat myös ikääntyneiden asunnon muutostyöt.

Korvattavia asunnon muutostöitä ovat muun muassa ovien leventäminen, luiskien rakentaminen, kylpyhuoneen, WC:n ja vesijohdon muutostyöt, kiinteiden kalusteiden sekä rakennus- ja sisustusmateriaalien vaihtaminen ja muutoksiin liittyvä suunnittelu. Korvattavia välineitä ovat esimerkiksi nosto- ja hälytyslaitteet. Vaikeavammaiselle henkilölle voidaan lisäksi antaa välineitä ja laitteita korvauksetta lainaksi myös pitkäaikaiseen käyttöön.

Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä palveluista ja tukitoimista

Palvelun toteuttaa

Etelä-Karjalan hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Etelä-Karjalan hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Etelä-Karjalan hyvinvointialue
Päivitetty: 30.6.2022