suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä

Asumisterveys, sisäilma ja meluun liittyvät asiat

  • Palvelu
  • 8 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Terveysvalvonta vastaa terveydensuojelulain mukaisista asuntojen terveydellisiä olosuhteita koskevista valvonta-, neuvonta- ja asiantuntijatehtävistä.

Toimi näin

Kun epäilet terveyshaittaa, ota yhteys ensisijaisesti asunnon omistajaan tai taloyhtiön isännöitsijään. Huoneiston omistaja on velvollinen poistamaan huoneistossa olevat ja asumisterveyttä heikentävät epäkohdat. Mikäli huoneiston omistaja ei ole pyynnöistä huolimatta ryhtynyt tarvittaviin korjaustoimenpiteisiin, voit ottaa yhteyttä alueesi terveystarkastajaan.

Terveystarkastajan ensimmäinen käyntikerta on maksuton. Jos asian hoitaminen vaatii lisätarkastuksia, näytteenottoa tai mikrobitutkimuksia, peritään niistä kustannuksia vastaava maksu. Terveystarkastaja ei tee huoneistojen kuntoarvioita; tarkastuksia ja niiden vaatimia lisätoimenpiteitä tehdään ainoastaan tapauksissa, joissa on perusteltu syy epäillä huoneiston aiheuttavan sen käyttäjille terveyshaittaa. Asuntokauppaan liittyvästä kosteus- tai homevaurioiden korvausvelvollisuudesta saat lisätietoa kuluttajaneuvojalta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä
Palvelusta vastaaKainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä
Alue Hyrynsalmi, Kajaani, Kuhmo, Paltamo, Puolanka, Ristijärvi, Sotkamo, Suomussalmi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä
Päivitetty: 13.8.2021