suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tampereen kaupunki

Asioimistulkkaus- ja käännöspalvelut

  • Palvelu
  • 6 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Pirkanmaan tulkkikeskus tarjoaa kielipalveluja ensisijaisesti Tampereen kaupungin sekä Pirkanmaalla sijaitsevien Tampereen lähikuntien viranomaisille. Viranomaiset tilaavat tulkin tulkkikeskuksesta asioidessaan kiintiöpakolaisten, turvapaikanhakijoiden, oleskeluluvan saaneiden turvapaikanhakijoiden, paluumuuttajien sekä muiden maahanmuuttajien kanssa. Käännöspalveluja käyttävät myös yksityishenkilöt.

Maahantulon alkuvaiheessa tarvitaan erilaisissa tilanteissa tulkkaus- ja käännöspalveluja. Asioimistulkkia käytetään mm. viranomaisen ja maahanmuuttajan välisessä asioinnissa. Tulkkaamisesta ja kääntämisestä on mainintoja monessa kohtaa Suomen lainsäädäntöä. Viranomaisen on huolehdittava asian tulkitsemisesta tai kääntämisestä, jos maahanmuuttaja ei osaa kielilain mukaan viranomaisessa käytettävää suomen tai ruotsin kieltä taikka hän ei vammaisuutensa tai sairautensa vuoksi voi tulla ymmärretyksi tässä laissa tarkoitetussa asiassa, joka voi tulla vireille viranomaisen aloitteesta.

Tulkkaus säästää aikaa sekä voimavaroja ja mahdollistaa tietojen välittämisen kielirajoista huolimatta. Tulkkipalveluita annetaan monipuolisesti useilla eri kielillä.

Toimi näin

Saat lisää tietoa tulkki- ja käännöspalveluista ohessa olevalta verkkosivulta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTampereen kaupunki
Palvelusta vastaaTampereen kaupunki
Alue Kangasala, Lempäälä, Nokia, Pirkkala, Tampere, Ylöjärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Tampereen kaupunki
Päivitetty: 8.5.2020