suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Lappeenrannan kaupunki

Asiakirjahallinnon tietopalvelu

  • Palvelu
  • Lappeenranta
  • Julkinen palvelu

Asiakirjahallinto huolehtii kaupungin toiminnassa ja päätöksenteossa syntyvistä sekä kaupungille saapuvista asiakirjoista. Kirjaamossa rekisteröidään kaupungin käsittelemät asiat ja niihin liittyvät asiakirjat. Kirjaamosta voit kysyä käsittelyssä olevista hallinnollisista asioista. Lappeenrannan kaupungin keskitetty kirjaamo toimii kaupungintalolla, ja siellä käsitellään kaikkien toimialojen paitsi ympäristötoimen asioita. Lappeenrannan seudun ympäristötoimen kirjaamo sijaitsee ympäristötoimen toimitiloissa Pohjolankatu 14:ssä.

Kaupunginarkistosta voit saada tietoja kaupungin toimintaan liittyvistä julkisista asiakirjoista. Kysytyimpiä asiakirjoja ovat perukirjat, koulutodistukset ja rakentamiseen liittyvät asiakirjat. Kaupunginarkistossa säilytetään myös liitoskuntien (Lappee, Lauritsala, Nuijamaa, Joutseno ja Ylämaa) pysyvästi säilytettäviä asiakirjoja.

Kaupunginarkiston yhteydessä toimii Lappeenrannan kotiseutuarkisto, johon pyritään keräämään yhdistysten, pienten liikelaitosten ja yksityishenkilöiden arkistoja. Nämä arkistot ovat pääsääntöisesti tutkijoiden käytettävissä.

Kaupunginarkistossa voit tutkia asiakirjoja paikan päällä aukioloaikoina, sopimuksesta muulloinkin. Aikaa ei tarvitse varata. Tutkijoille on mahdollista järjestää paikka, pidemmästä ajasta olisi hyvä sopia.

Viranomaistoiminta asiakirjoineen on lähtökohtaisesti julkista. Asiakirjat ovat julkisia, ellei laissa nimenomaisesti toisin määrätä. Jos asiakirja on salainen, viranomaisella on velvollisuus perustella salauspäätös. Lisäksi jokaisella on oikeus saada tieto häntä itseään koskevista asiakirjoista, vaikka ne olisi laissa määrätty yleisöltä salassa pidettäviksi.

Toimi näin

Sosiaali- ja terveyspiirin alaan kuuluvista (vanhoistakin) asioista tehdään julkisuuslain mukainen tietopyyntö Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin Eksoten lomakkeella (Eksote.fi > lomakkeet).

Kenelle ja millä ehdoin

Alkuperäisiin asiakirjoihin voi tutustua vain paikan päällä.

Palvelu on maksuton.

Asiakirjojen tutkiminen paikan päällä on maksutonta. Kopioista ja skannauksesta voidaan veloittaa hinnaston mukaan. Hinnasto verkkosivuilla. Kaupunginarkistossa maksu laskulla.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLappeenrannan kaupunki
Palvelusta vastaaLappeenrannan kaupunki
Alue Lappeenranta
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Lappeenrannan kaupunki
Päivitetty: 1.4.2020