suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Heinolan kaupunki

Asiakasohjaus Terveystupa

  • Palvelu
  • Heinola
  • Julkinen palvelu

Asiakasohjauspalvelut antavat sinulle neuvoja ikäihmisten kotona asumista tukevista palveluista, asumispalveluista ja etuuksista.

Asiakasohjauspalveluihin kuuluu ikääntyneiden palveluneuvonta ja ikäihmisten asiakasohjaus Terveystupa.

Asiakasohjaus Terveystuvalle ohjaudutaan palveluneuvonnan tai ammattihenkilöstön yhteydenottojen kautta.

Asiakasohjauksesta saat tietoa muun muassa:

  • Ikäihmisille suunnatusta toiminnasta
  • Heinolan kaupungin ja muiden toimijoiden tuottamasta kotona asumista tukevista palveluista
  • Kotihoidosta, omaishoidosta ja perhehoidosta
  • Kotihoidon tukipalveluista (mm. ateriapalvelu, turvapuhelinpalvelu)
  • Asumispalveluista
  • Sosiaalietuuksista

Asiakasohjaus Terveystuvan asiakasohjaajat selvittävät ikäihmisen palvelutarpeen, laativat yksilöllisen palvelusuunnitelman sekä ohjaavat sinua oikeiden palveluiden piiriin.

Terveystuvan yhteydessä toimii myös muistihoitajan vastaanotto.

Kun epäilet oman tai läheisesi muistin heikkenemistä, ota yhteyttä muistihoitajaan. Muistihoitajan vastaanotolle voit hakeutua ilman lähetettä. Ensikäynti muistihoitajan vastaanotolla on maksuton. Voit varata ajan muistihoitajalle soittamalla puhelinaikana tai soittamalla terveyskeskuksen ajanvaraukseen.

Terveystuvalla työskentelee kaksi vanhusten palveluiden sosiaaliohjaajaa, jotka tavoitat arkisin puhelinaikana. Sosiaaliohjaaja neuvoo sinua taloudellisissa asioissa.

Toimi näin

Ole yhteydessä Ikääntyneiden palveluneuvontaan, jos epäilet omaa tai läheisen ikäihmisen hyvinvointia tai arjessa suoriutumista. Voit soittaa tai tulla käymään ikääntyneiden palveluneuvonnassa ilman ajanvarausta. Sinut ohjataan tarvittaessa eteenpäin laajemman palvelutarpeen selvitykseen ja oikeiden palveluiden piiriin ikäihmisten asiakasohjaus Terveystuvalle.

Kenelle ja millä ehdoin

Heinolan kaupungin tuottamiin ikäihmisten palveluihin on erilliset myöntämiskriteerit ja hakemusmenettelyt. Myöntämisperusteet ja hakemuslomakkeet löydät Heinolan kaupungin ikäihmisten palvelujen www-sivuilta.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Ikääntyville tarjotaan ohjausta ja neuvontaa sosiaali- ja terveyspalveluiden käytössä. Neuvojat kertovat, mitä palveluita ikääntyville on tarjolla kotiin ja mitä palveluita voi saada kodin ulkopuolella. He opastavat palveluihin hakeutumisessa ja kertovat, mitä niiden käyttö edellyttää. Neuvontaa saa tarvittaessa myös taloudellisten tukien hakemiseen ja niiden yhteensovittamiseen.

Ikääntyvä voi saada neuvontaa esimerkiksi puhelimitse tai asioimalla palvelupisteessä. Palveluohjaajat voivat tehdä palveluihin liittyviä päätöksiä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHeinolan kaupunki
Palvelusta vastaaHeinolan kaupunki
Alue Heinola
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Heinolan kaupunki
Päivitetty: 15.4.2021